Rune tunnistas Madridis Masters 1000 turniiril kolmandas ringis hispaanlase Alejandro Davidovitš Fokina 7 : 6 (1), 5 : 7, 7 : 6 (5) paremust. Matši peamiseks kõneaineks ei olnud aga mitte tulemus, vaid kohtuniku otsus, millega Davidovitš Fokina ei nõustunud, ja sellele järgnenud sündmused.

Esimeses setis tekitas rohkelt furoori intsident, kui 29. asetusega hispaanlane ei olnud absoluutselt nõus FoxTenni elektroonilise kotkasilma süsteemiga ning asus vaidlema matši peakohtuniku Carlos Bernardese ja ATP ametnikuga.

Samal ajal kui hispaanlane ja kohtunik otsuse üle vaidlesid, läks Rune teisel pool võrku oleva pallijälje juurde ning astus jalaga sellele väga lähedale. Taanlase käitumine vihastas pea kõiki pealtvaatajaid, kuna oldi arusaamal, et Rune üritas jälge jalaga „kustutada“.

Endine maailma esireket John McEnroe oli taanlase käitumise osas väga kritiseerival seisukohal ning kutsus Runet toimunut üle täpsustama. „Ma olen seda varem öelnud ja ütlen veel kord, raske on olla täielik s***pea ja tennisetuuril osaleda, okei? Seda on võimalik teha, kuid lõpuks elate väga üksildaselt,“ ütles legendaarne tennisist enda podcastis.

Ameeriklane avaldas arvamust, et Rune oli soliidse hooaja algusega juba maha pesemas enda nö paha poisi mainet ning rõhutas, et säärane intsident ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik. „Talle meeldib rahvast kaasata, aga ta teeb seda nii, et kohati ärritab vastaseid. On arusaadav, et selline käitumine ei ole ka pealtvaatajate poolt tolereeritav. Ta peab oma mainet parandama,“ lisas ta.

Karjääri jooksul neli ATP turniirivõitu teeninud Holger Rune hoiab jooksvas ATP edetabelis seitsmendat kohta. Möödunud hooaja lõpus võitis noor taanlane karjääri esimese ATP 1000 turniiri, kui jäi alistamatuks Pariisis.