„Suutsime kolmandal veerandajal palli liikuma panna. Pall liikus ühelt väljaku küljelt teisele ja keegi ei hoidnud palli üle. Tänu sellele leidsime ebavõrseid vahetusi. Kui pall liigub, siis on mäng alati parem,“ selgitas Barcelona peatreener Sarunas Jasikevicius, miks nad suutsid teisel poolajal kohtumise enda kasuks keerata.

Kolme võiduni toimuvas veerandfinaalseerias üritas Žalgiris kodusaalis hoida end elus. Esimene poolaeg oligi Kaunase klubile sobivalt väikese skooriga, mistap leedukad püsisid hästi mängus. Avaveerandi kaotas põhihooaja seitsmendana lõpetanud Žalgiris 10 : 13 ja kahe poolaja vahelisele puhkusele läksid meeskonnad seisult 26 : 29.

Kuid pikemal mõttepausil andis Barcelona peatreener Sarunas Jasikevicius hoolealustele uue hingamise. 30 : 31 seisult sopsas mängujuht Tomas Satorasky kaks kaugviset ja vahe kärises aina suuremaks. Kui Barcelona viskas esimesel poolajal 29 silma, siis kolmandal veerandil lisandus 32 ning enne otsustavat neljandikku oli seis Žalgirise poolt vaadates 48 : 61.

Kuigi neljandat veerandit alustas Leedu suurklubi 5 : 0 spurdiga, siis lähemale kui kaheksa silma nad enam ei jõudnud. Žalgiris kaotas matši 66 : 77 ja Barcelona kindlustas võitudega 3 : 0 koha poolfinaalis. Jasikevicius kiitis ka hoolealuste keskendatust. „Võitsime esimese mängu üsna suurelt ja selle järel oleks väga lihtne Žalgirist alahinnata. Kuid tegime teise ja kolmanda mänguga asjad selgeks,“ märkis ta.

Barcelona poolelt tõid tšehhid Satoransky ja Jan Vesely mõlemad 14 punkti, Sloveenia koondislane Mike Tobey lisas 13 silma. Kodumeeskonna parim oli 13 punkti ja üheksa lauapalliga Edgaras Ulanovas. Barcelona läheb Kaunases toimuva nelja meeskonna finaalturniiri poolfinaalis kokku Real Madridi või Belgradi Partizaniga, kolme matši järel on tolles veerandfinaalseerias 2 : 1 peal Partizan.

Žalgirise peatreener Kazys Maksvytis tõdes, et Barcelona oli selles seerias selgelt parem. „Me polnud täna piisavalt kiired ega füüsilised. Barcelona väärib kohta finaalis. Kui sa kaotad veerandfinaalis, siis on emotsioon halb, kuid üldiselt oli hooaeg imeline. Fännid olid imelised. Mängijad olid imelised. Loodetavasti tänavu veerandfinaalis saadud kogemus aitab meid järgmistel aastatel,“ vaatas ta lootusrikkalt tulevikku.