„Kümne minutiga oli tulemus meile sobiv. Tahtsime peale 2 : 0 eduseisu ka järgmise 80. minuti jooksul tekitada veel olukordi, aga ei õnnestunud. Tammeka kiirelt vähemusse jäämine ei teinud asja meile lihtsamaks, sest nad keskendusid südikalt ja hästi kaitsetööle,“ võttis kohtumise Soccerneti ülekandes kokku Flora poolkaitsja Konstantin Vassiljev.

Liiga teine meeskond Flora tegi tabeli eelviimase satsi Tammekaga sotid selgeks vähem kui veerand tunniga. Juba seitsmendal minutil pääses Flora poolkiirest tartlaste karistusalasse, kus paari lühisööduga mängiti Rauno Alliku väravavaht Richard Alandiga silmitsi ning 33-aastane ründaja lahendas olukorra 320 pealtvaataja ees üsna külmavereliselt.

Peagi oli kaitseliini taha plehku pääsenud Alliku taas lähedal värava löömisele, ent viimase kaitsjana tõmbas Eugenio Bracelli floraka maha. Peakohtunik Tanel Üprus saatis Poola passiga kaitsja punase kaardiga duši alla, järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris 11. minutil külmavereliselt meeskonna kapten Vassiljev. Vassiljev oli sündmuste keskpunktis ka 29. minutil, kui ta leidis ilusa sööduga Sergei Zenjovi, kes viis Tartu Sepa jalgpallikeskuse kunstmuruväljakul valitseva meistri ette juba 3 : 0.

Flora hoidis ennast tagasi

Zenjovi tabamus sisuliselt tappis mängu. Vähemuses Tammeka ei suutnud koduväljakul midagi luua ning Floral polnud põhjust end väsitada, sest juba sel pühapäeval võtavad nad mõõtu Nõmme Kaljuga. Flora võttis 3 : 0 võiduga omamoodi revanši, sest esimeses voorus leppisid nad tartlastega 1 : 1 viiki.

„Toona päästsime ühe punkti, täna tahtsime sellisesse olukorda jäämist vältida,“ rääkis Vassiljev, kelle sõnul mõeldi ka pühapäevasele liigamängule Kaljuga. „Kahjuks on seis vigastustega julm. Loodame, et täna ei juhtunud [Martin] Milleriga midagi tõsist. Maikuus on tihe graafik, peame oma koormusi jälgima. Kui tahame kõik mängud võita, siis peame targalt mängima.“

„Kümne minutiga oli mäng sisuliselt tehtud,“ võttis musta õhtupooliku kokku Tartu Tammeka kogenud kapten Taijo Teniste. „Positiivset saab kaasa võtta seda, et teisel poolajal võitlesime ja ei lasknud puuri täis taguda. Kuid see oli ka ainuke asi, mida saab kaasa võtta. Teadsime, et Flora tuleb kõrgelt peale ja oli plaan lihtsalt mängida. Kuid tulid õnnetud väravad... Ma ei ütleks, et me polnud valmis, vaid olid individuaalsed vead. Floral pole väravate löömiseks palju vaja.“

Võidu järel on Floral sarnaselt Levadiaga tabelis 23 punkti, aga Levadia peab oma kümnenda vooru mängu samal õhtul. Tammeka on kuue silmaga meistrisarjas eelviimane, kaheksandast kohast lahutab neid neli punkti.