„Tõenäoliselt mänguks paika pandud plaan väga hästi ei toiminud. Levadia tegi võrreldes esimese kohtumisega korrektuurid, mis toimisid neil hästi. Me vajanuks paremat kvaliteeti. Võin endale tuhka pähe raputada. Mina valin mängijad ja strateegia, aga need ei toiminud,“ võttis ERR-i otseülekandes matši kokku Paide peatreener Karel Voolaid.

Levadial kerkis kohtumises esile ootamatu sangar. Üheksa vooru järel oli MLS-i kogemusega Vukašin Latinovic saanud kirja vaid kolm kohtumist, sest põhiliselt mehitasid Tallinna meeskonna keskkaitset brasiillane Heitor ja Mali passiga Bourama Fomba. Kuna Eesti liigas on leegionäride piirang, siis ei mahtunud 25-aastane endine Serbia noortekoondise isegi pingiotsale. Kolmapäeval ennistas Levadia peatreener Curro Torres kaitsja Latinovici meeskonna algkooseisu ja hispaanlane pani sellega vägevalt täkkesse.

20. minutil teenis Levadia Sportland Arenal nurgalöögi, mille Ernest Agyiri saatis kasti, kus Latinovic suutis ennetada passiivseks jäänud Kristjan Pelti ja viis võõrustajad juhtima. Vaid üheksa minuti pärast oli sama duo taas aktsioonis, kui karistuslöögi järel leidis ghanalane tsenderdusega Latinovici, kes toksas nahkkera võrku. Sealjuures on hooaja alguses seitse väravat löönud ründav poolkaitsja Agyiri viimases kolmes kohtumises saanud kirja lausa neli väravasöötu.

Paide mäng paranes, aga väravat ei tulnud

Kui esimese kolmveerand tunni vältel ei suutnud Paide vastaste väravat ohustada, siis teise poolaja alguseks tegi Karel Voolaid lausa kolm vahetust ja hoolealused olidki märgatavalt aktiivsemad. Kuid nii Robi Saarma kui Sten Jakob Viidase sooritusele jäi ette Levadia kollkipper Karl Andre Vallner. Kohtumise lõpus võttis Paide 363 pealtvaataja ees aina enam riske, aga kui esimeses matšis jõudsid nad kaotusseisust 1 : 1 viigini, siis sel korral jäädi kuivale.

„Tegime teiseks poolajaks muutused nii vahetustega kui ka taktikaliselt. Oli kõik või mitte midagi, sest Levadia oli vasturünnakutest ohtlik. Momentumi saamiseks oleks vaja läinud üht väravat, aga kahjuks seda ei tulnud ja mäng põnevaks ei läinud,“ selgitas Voolaid.

„Oleme hädas. Meil on piisavalt mängijaid, kuid rotatsioon ei aita. Vajaksime tugevat algkooseisu ja betoonmüüri kaitsesse, mis aitaks ka rünnakut. See on murekoht, aga rühime edasi. See oli esimene suur tagasilöök, sest esimesel poolajal mängis Levadia meid selgelt üle. Muidu oleme suurtega mängus olnud. Kui leiame õiged nupud, siis saame rajale tagasi,“ lubas Paide juhendaja.

Levadia on 26 punktiga liiga liider, valitsev meister Flora jääb neist kolme silma kaugusele. Levadia treenerite tiimi kuuluv Ain Tammus tõdes, et nad andsid teisel poolajal initsiatiivi vastastele. „Aga loogiliselt võttes pidigi Paide seda tegema. Tervet mängu ei jõua ühe tempoga lasta,“ rääkis Tammus, kes selgitas, miks meeskond pole kümnest liigamängust kaotanud veel ühtegi. „See on paljude asjade kooslus, näiteks rünnakul on Mollo, Felipe ja teise hingamise saanud Agyiri. Asjad toimivad ja treener oskab mehi hästi mängudeks häälestada.“

Paide on kümnest liigamängust võitnud kaks, viigistanud neli ja kaotanud neli. Nende viimane õnnestumine pärineb 1. aprillist, kui nad seljatasid napilt 1 : 0 debütandi Harju JK Laagri, viimases kuues matšis pole Linnameeskond võidurõõmu maitsnud. Kogutud kümne punktiga jagavad nad Narva Transiga seitsmendat ja kaheksandat kohta.