Kolm päeva kestval turniiril on moodustatud kolm neljast alagruppi, mis tähendab, et kõik osalejad peavad esmalt reedel ja laupäeval kokku kolm alagrupimängu. Seejärel on laupäeval kavas poolfinaalid, 5.-8. ja 9.-12. koha mängud ning pühapäeval selgitatakse välja lõplikud kohad.

Eesti võistkondadest mängivad Selver Tallinn Spordikool ja Olerex Tartu A-alagrupis, Viljandi Spordikool/VilVol ja Võru Spordikool B-alagrupis ning Rae Spordikool ja Rakvere Spordikool C-alagrupis. A- ja C-alagrupi mängud toimuvad Jüri spordihoones, B-alagrupi kohtumised Kindluse spordihoones. Jüri spordihoone suurel väljakul toimuvad mängud on nähtavad Delfi kogupaketi klientidel siin.

Mängud peetakse kolme geimivõiduni. Alagrupis saavutatud 3:0 ja 3:1 võit annab tabelisse kolm ja 3:2 võit kaks punkti, 2:3 kaotus lisab tabelisse ühe punkti. Ajakava on leitav siin.

Eelmisel aastal tuli Balti meistriks Olerex Tartu. Rakvere Spordikool lõpetas turniiri kokkuvõttes viiendana, Viljandi Spordikool/VilVol üheksandana ja Rae Spordikool kaheteistkümnendana.