1. Kes on tänavu suursoosikud?

Primož Roglič (Team Jumbo–Visma) ja Remco Evenepoel (Soudal–Quick-Step). 23-aastane Evenepoel on vaieldamatult rattamaailma üks suurim talent, kes ideaalsete asjade kokkujooksmise korral võib tulevikus noppida ühe suurtuuri esikoha teise järel. Liiatigi võitis Evenpoel möödunud aastal Hispaania velotuuri Vuelta. Kuid siiski on Evenepoeli kohal küsimärgid.

Kuna tema meeskonnas pole kuigi häid abilisi, siis eeldatavasti on ta kõige suuremate tõusude ajal peagrupis üksi. Kas Evenepoel, kes ulja noorena üritab enamasti kaasa minna iga rünnakuga, suudab taktikaliselt teha õigeid otsuseid? Kas Evenepoel suudab kõige kõrgemates mägedes tippude tempole vastu pidada? 2021. aastal oli belglane Giro stardis ühe soosikuna, kuid lõpuks maksis ta oma agressiivsele sõidule lõivu, rattur kustus ja katkestas. Kuid Remco õnneks on tänavu kavas kolm eraldistarti, sealjuures kaks neist tuuri esimeses pooles, kus ta peaks võrreldes konkurentidega kätte saama väikese ajapuhvri.

Temast kümme aastat vanem Primož Roglič on võitnud kolmel korral Vuelta, aga Giro ega Le Touri võitukarikat tal kodus pole. Kuigi sloveen on eraldistartides üsna hea, siis Evenepoeli vastu peaks ta seal kaotama aega. Tõenäoliselt on Roglič tänu sellele mägedes väga aktiivne. Kuid tema leivaisa Jumbo–Vismat tabas enne tuuri suur tagasilöök, sest olulist rolli kandvad Robert Gesink, Koen Bouwman ja Tobias Foss jäävad võistlusest koroona tõttu eemale.