Martin Rump tuleb 10. juunil algava Le Mans’i 24 tunni sõidu starti Proton Competition tiimi värvides. Tema tiimikaaslased on Porsche 911 RSR-19 auto roolis Hollywoodi näitleja Michael Fassbender ja neljakordne Le Mans’i 24 tunni sõidu võitja Richard Lietz, kellega sõidetakse ühes tiimis tänavu ka Euroopa Le Mans’i võistlussarjas.

Kokku osaleb tänavusel Le Mans’i 24 tunni sõidul 62 tiimi, neist GTE klassis 21. Eelmisel aastal sai Rump oma võistlusklassis Le Mans’il 11. koha. Kokku sõitis ta toona 7 tundi ja 45 minutit, mille jooksul läbis 114 ringi ehk ca 1500 kilomeetrit.

Kuna tänavu on Le Mans’i 24 tunni sõidu 100. aastapäev, on juuni teisel nädalavahetusel oodata raja äärde enam kui 300 000 inimest. Samuti pälvib Rump selle aasta sõidul rohkelt tähelepanu, kuna tiimikaaslasest Michael Fassbenderist filmitakse eelmistel hooaegadel rohkelt menu pälvinud saatesarja „Road to Le Mans“.

„Kahtlemata saab tegemist olema väga suure sündmusega ja sajas juubeliaasta lisab tänavusele Le Mans’i 24 tunni sõidule veelgi kaalu. Eelmisel aastal esimese eestlasena Le Mans’il sõites sai esimene õhin ära kogetud ent ootan tänavu veelgi suuremat elamust. Kuna oodatakse viimaste aastate suurimat publikuarvu, on see emotsioon kindlasti veel suuremgi. Meie võistkonnale langeb tänavu Le Mans’il rohkelt tähelepanu ent annan endast kõik, et võistelda paremini kui eelmisel aastal,“ sõnas Martin Rump tänavust Le Mans’i oodates.

Martin Rump tõdeb, et mõistagi on eelmise aasta kogemuse pealt tänavu juba oluliselt lihtsam minna raskele katsumusele vastu. „Ühest küljest tean ma oluliselt rohkem nüüdseks seda rada. Kuna suuremas osas on tegemist linnarajaga, siis seal on erilisi kohti ja üllatusmomente, mida tavarajal ei leidu. Nii eelmise aasta kogemus kui ka see, et olen Porsche roolis kogunud veelgi enam kilomeetreid, teevad mu tänavuseks aastaks kindlasti enesekindlamaks. Samuti see, kuidas kogemus, kuidas need 24 tundi mööduvad.“

Rumpi osalemist Le Mans’i 24 tunni sõidul toetab Porsche esindaja Eestis, Auto 100 AS.

Porsche Eesti esindaja, Auto 100 juhatuse liikme Jussi Pärnpuu sõnul tähistab Le Mans tänavu oma 100. aastapäeva, mis toob tuntud mootorispordi suursündmusele ka rohkelt tähelepanu kõikjal maailmas. „Seda enam on hea meel, et sellest võistlusest võtab osa ka meie oma võistleja, kes asetab ka Eesti veelgi tugevamalt ringrajaspordis rahvusvahelisele pildile,“ ütles Pärnpuu.

Pärnpuu lisas, et Le Mans'iga on Porschel väga erilised suhted. „Porsche on olnud läbi aegade Le Mans'i kõige edukam ning ainus automark, mis on alates 1951. aastast osalenud kõikidel 24 tunni sõitudel. Selle aja jooksul on autobränd saavutatud 110 klassivõitu ja 19 üldesikohta,“ lisas ta.