„Teadsime, et meid ootab väga karm mäng. Rasketel hetkedel suutsime tagasi tulla ja leidsime korvi alt Tavarese üles. Lõpp võinuks kukkuda nii ühele kui teisele poole,“ rääkis peale matši Reali loots Jesús Mateo, kes oli rahul, et 15 silmaga kaotusseisu jäämine ei löönud hoolealustel jalgu alt.

Belgradi Partizani ja Madridi Reali veerandfinaalpaaris on pinged laes, sest omavahelise teise kohtumise lõpuminuteil tekkis väljakul massikaklus, kust võtsid osa sisuliselt kõik mängijad. Kohtunikel ei jäänud muud üle, kui mäng enneaegselt katkestada ja Partizan sai kirja 95 : 80 võidu.

Reali palluritest sai kaklemise eest viiemängulise keelu Guerschon Yabusele ja ühemängulise Gabriel Deck, Partizani poolelt pidid teisipäevase matši vahele jätma Kevin Punter ja Mathias Lessort. Kuigi Belgradis toimunud kohtumises kuulsid Reali ässad vastaste fännide pidevat sõimu ja nägid nende keskmisi näppe, siis väljakul tegeleti sel korral korvpalli mängimisega.

Nii lähedalt kui kaugelt sopsanud Partizan alustas kohtumist vägevalt ja nad olid avaveerandi lõpuks ees 32 : 19. Kuid edasi kulges matš väga tasavägiselt, sest poolajaks oli Partizan peal veel kolmega ja viimase veerandi eel oli omakorda kolmega ees Madrid. Otsustavat vahespurti ei suutnud aga teha kumbki meeskond.

Tavares oli õhtu kangelane

Madridi Reali tsentri Walter Tavarese lähivise tõi 2.18 enne normaalaja lõppu tabloole 77 : 77 viigiseisu. Kuigi järgmise pooleteise minutil vältel said Partizani mängijad visata kolmel ja Madridi mehed korra, siis skoor püsis puutumatuna. Pool minutit enne kohtumise lõppu eksis külaliste poolelt raskel viskel Sergio Rodriguez, kuid Tavares sai kätte oma õhtu neljanda ründelaua ning jätkuolukorras sopsas kolmese Nigel William-Goss.

Partizanil jäi mängu päästmiseks 24 sekundit. Peatreener Željko Obradovici joonistas korraliku viskekoha James Nunnalyle, ent ameeriklase kolmene läks mööda. Võõrustajate viga saatis vabaviskejoonele horvaadi Mario Hezonja, kes sopsas mõlemad sooritused. Kuigi kodumeeskonna poolelt Zach Leday tabas kolm sekundit enne normaalaja lõppu lauapõrkest kolmese, siis selleks ajaks oli mäng tehtud ja Real jäi 82 : 80 võiduga ellu.

Õhtu täht oli 26 silma toonud Tavares, kes sellega kordas oma Euroliiga punktirekordit. 221 cm pikkune tsenter panustas võitu lisaks 11 laua, kolme korvisöödu ja kolm blokiga. Kahekohalise punktisummani jõudsid Madridi poolel veel William-Goss ja Hezonja, kelle arvele jäi vastavalt 22 ja 12 silma. Kaotajate edukamad olid võrdselt 15 punktiga Alen Smailagic ja Leday.

„See on üks raskemaid saale. Teadsime, et peame olema keskendunud. Nüüd peame olema valmis järgmiseks mänguks, mis saab olema veel keerulisem. Peame selleks ära taastuma. Aga asjad on nii nagu nad on. Olen väsinud, aga küll ära taastun,“ vaatas väljakul ligi 36 minutit rassinud Tavares otsa juba kahe päeva pärast toimuvale seeria neljandale mängule.

Legendaarne peatreener Željko Obradovic polnud kuigi heitunud olekuga. „Peame järgmiseks mänguks pisiasju parandama. Tuleb põnev andmine!“ lubas 63-aastane serblane, kes jahib oma kümnendat Euroliiga tiitlit.

Õhtu teises matšis alistas Monaco võõrsil 83 : 79 Tel Avivi Maccabi ja nemad läksid seeriat 2 : 1 juhtima. Kolmapäeval võõrustab Leedu hiid Kaunase Žalgiris hispaanlaste Barcelonat ning Türgi meeskond Fenerbahçe kreeklaste Olympiacost. Neist esimeses paaris on Žalgiris taga 0 : 2 ja teises on seerias 1 : 1 viigis.