„Seeria esimesed mängud on taktikalised kompimised. Teadsime, et esimese poolaja surve kannab vilja teisel poolajal. Neil on väike rotatsioon ja olime füüsiliselt valmis,“ tõdes kohtumise järel Kalev/Cramo äär Hugo Toom. Matši alguses hoidis pikalt initsiatiivi Viimsi/Sportland, kes olid esimese kümne minuti järel 23 : 17 eduseisus.

Teisel veerandil hakkas viivuks möllama Kalev/Cramo mängujuht Oleksandr Kovliar, kes vedas tiimi järgi ja viis peagi kolme silmaga ette. Kuid edaspidi käis eduseis kuni poolajapausi käest kätte. Neli sekundit enne poolaja lõppu oli Kalev/Cramo peal kahega, kuid üle väljaku purjetanud ja korvi alt käe valgeks saanud Artur Konontšuk saatis meeskonnad puhkama seisult 43 : 43.

Mõttepausi järel sai Kalev/Cramo mängu enda valdusesse. Hugo Toomi järjestikused õnnestumised viis kalevlased ette 58 : 54 ja peagi pääsesid nad esmakordselt juhtima kuue punktiga. Kuid kolmanda veerandi lõpusekundeil sopsas Viimsi poolelt kaugelt Devin Harris, mistap olid tallinlased otsustavad neljandiku eel peal 69 : 66. Kuid siis sai Viimsil jaks otsa.

Viimsi jäi viimasel veerandil pikaks ajaks kuivale

Kalev/Cramo sai lõpuks kaitse lukku ning rünnakul tõusis kangelaseks Hugo Toom. 20-aastane äär tõi neljandal veerandajal natuke enam kui viie minutiga juurde kaheksa silma ja viis meeskonna juba ette 79 : 68. Samal ajal jooksis väsinud Viimsi mängijate rünnak aina enam umbe. Poolteist minutit enne matši lõppu skooris Jorgen Rikberg, kuid sellele eelnenud seitsme minutiga oli Kalev/Cramo teinud juba 17 : 0 (!) spurdi ehk mäng oli ammu tehtud.

Lõpuks matši 88 : 73 võitnud Kalev/Cramo parimatena tõid Kovliar 18, Toom 15 ning Martins Meiers ja Kristjan Kitsing mõlemad 13 punkti. Kohtumises 30st kaugviskest vaid viis ja 17-st vabaviskest kaheksa tabanud Viimsi poolel sai Roberts Zakis kirja 17 ja Malik Toppin 12 punkti. Kalev sai hästi hakkama ka Viimsi suurima tähe Devin Harrisega, kes piirdus kaheksa punkti (visked 2/8) ja kahe korvisööduga.

Toom tõdes, et vastasel polnud kohtumise lõpus enam jalgu all. „Olime ka ise esimesel poolajal pehmed ja lasime neil ründelauda saada, meil endal oli neid null. Lasime Zakisel korvi all keerutada ja ei saanud lauda kätte,“ meenutas Toom esimest poolaega, kus ta ka ise kätt valgeks ei saanud. „Otseselt midagi ma teiseks poolajaks midagi ei muutnud, vaid olukorrad tulid kätte. Aitas ka see, et lõpuks mängisin väikeses koosseisus nelja kohal.“

Taas kohtuvad meeskonnad 6. mail Viimsi Foruse spordikeskuses. Päev varem võtavad suvepealinnas mõõtu Pärnu Sadam ja Tartu Ülikool Maks & Moorits.