Möödunud nädalal juhendajatega vangerdusi teinud ja uueks peatreeneriks Nikita Andrejevi nimetanud Nõmme Kalju kaotas nädalavahetusel FCI Levadiale 0 : 1. Teisipäeval võõrustas Kalju Sportland Arenale tulnud 139 pealtvaataja ees nende selja taga olnud Tallinna Kalevit.

Meeskondade märtsis toimunud kohtumine päädis 0 : 0 viigiga. Ka teisipäevases kohtumises kontrollis asjade käiku Kalju, kes siiski suurepäraseid väravavõimalusi ei suutnud luua ja 84. minutil olid tablool barankad. Kuid siis leidis 18-aastane Kalevi äär Ramol Sillamaa osava läbisööduga endast aasta vanema ründaja Andreas Kiiviti, kes saatis palli Marko Meeritsile püüdmatult võrku. „Ramol tegi väga hea eeltöö ja pani väga hea söödu. Ma pidin lihtsalt väravavahist mööda lükkama ja suutsin selle ära teha,“ lausus Soccerneti ülekandes Kiivit.

Surve peale pannud Kalju jõudis 90. minutil sihile. Nurgalöögi jätkuolukorras leidis Ilja Antonov karistusalasse üksi unustatud Henri Järvelaiu, kes väikese nurga alt sättis palli täpselt posti kõrvale. Kuid ootamatult oli Kalevil veel vastus olemas, sest teisel lisaminutil saatis Daniil Ševjakov pika söödu kaitsjate vahele, kus Vadim Mihhailov võttis selle rinnaga maha ja saatis jalaga võrku.

„Väga head emotsioonid! Suutsime lõpus ära lüüa ja kolm punkti,“ lisas sel hooajal teise tabamuse kirja saanud Kiivit, kes algkooseisu pääses tänu Ats Purje mängukeelule. „Proovisime mängus rünnata ääretsoone. Eks Kalju võttis lõpus rohkem riske, mille järel meil tekkis ruumi.“

Kalev on kümne mänguga kogunud 16 punkti, millega nad tõusid liigas ajutiselt kolmandaks. Kalevi selja taha jäävad 15 silmaga Pärnu ja 13-ga Kuressaare, ent nemad peavad omavahelise kümnenda vooru matši kolmapäeval. Kogu selle kamba taha jääb nii Nõmme Kalju kui ka Paide Linnameeskond.

Teistest kolmapäevastes kümnenda vooru mängudes võtavad mõõtu Tallinna FCI Levadia ja Paide ning Tartu Tammeka ja Flora.