36-aastane Rein Taaramäe osaleb Itaalia velotuuril neljandat korda. Kokkuvõttes on tema parimaks 2016. aastal saadud 29. koht, sealjuures võitis ta toona tuuri 20. etapi. Viimastel hooaegadel on eestlane suurtuuridel jahtinud järgmist etapivõitu, kuid seni pole rattur sihile jõudnud.

Sealjuures teadis Taaramäe kevade alguses, et ta osaleb tänavu ainult Hispaania Vuelta suurtuuril. „Hea oleks võita Baskimaa velotuuril etapp ja jõuda Vueltal kokkuvõttes esikümnesse. Olin eelmisel aastal Vueltal tegelikult imevormis ja ma loodan tänavu end samuti Hispaania velotuuriks imevormi viia. Siis ei teagi kuhu võib jõuda. Iseenesest oleks lahe esikümne peale sõita. Eelmisel aastal ma oleks selleks võimeline olnud,“ kirjeldas Taaramäe märtsis Delfi podcastis Jalgrattapalavik.

Taaramäe tegi Girol kaasa ka kahel eelmisel hooajal. Möödunud kevadel võitis Itaalia velotuuri Bora–Hansgrohe meeskonda esindanud Austraalia rattur Jai Hindley, tänavu lähevad saapamaale soosikutena Remco Evenepoel, Geraint Thomas ja Primož Roglič.

Giro saab tänavu lähte 6. mail ja võitja selgub 28. mail Roomas. Kokku on kavas 21 etappi, millel kogupikkust 3448 kilomeetrit.