Projekt „Tähed taldrikus“ toimub Daily koolisööklates juba viiendat aastat. Kui eelmisel aastal pakuti õpilastele üle Eesti peamiselt tuntud lauljate ja näitlejate retseptide järgi valmistatud lõunasööke, siis tänavusel liikumisaastal keskendub projekt sportlastele ja tervisliku elustiiliga silma jäänud talentidele.

„Andsime meie tublidele sportlastele ja terviseentusiastidele ülesande oma lemmikutest retseptidest kokku panna lihtne ja tervislik lõunamenüü, mida pakkuda kümnetele tuhandetele õpilastele üle Eesti,“ selgitas Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson. „Supi, prae ja magustoidu retseptid, mille nad meile saatsid, kooskõlastasime tootearendajatega, et õpilasteni jõuaks just selline kõhutäis, mis lisaks heale maitsele vastaks energia- ja toitainete sisalduse poolest riiklikele nõuetele.“

Endriksoni sõnul oli sportlastele antud ülesanne paras väljakutse, sest toidu hind peab mahtuma kehtestatud päevaraha sisse ja samal ajal ka lastele meeldima. „Sportlaste toitumine on kahtlemata mõnevõrra teistsugusem, kuid reaalsuses söövad ka nemad lihtsaid, toitvaid ja täisväärtuslikke toite, mida ka meie igapäevaselt pakume. Meie eesmärk on sportlaseid ja nende lemmikrooge tutvustades näidata õpilastele kui oluline roll on toitumisel ning kui lihtne on maitsvaid ja tervislikke valikuid teha,“ lisas ta.

Projektile annab maikuu esimesel nädalal (02.-05.05) avapaugu olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter. Kanteri koostatud lõunamenüüs on borš sealihaga, hakklihakaste kartulipudru ja peedisalatiga ning kohupiimakreem kirsikastmega.

Maikuu teisel nädalal (08.-12.05) saavad õpilased mekkida profikorvpallur Rain Veidemanni toite, milleks on koorene lõhesupp munaga, kanapasta sidruni ja spinatiga ning puuviljasalat maitsestamata jogurtiga.

15.-19. maini on Daily koolides lausa kahe erineva sportlase menüüd, mil oma lemmikuid esitlevad suusahüppaja Artti Aigro ja kergejõustiklane Kreete Verlin. Aigro menüüst leiab hakklihasupi, bolognese-kastmega spagetid ja õunakrõbediku. Verlin tasakaalustab menüüd aedviljapüreesupi, ahjus peetide, kartulite ja köögiviljadega küpsetatud kanakintsulihaga ning toorjuustumagustoiduga.

Olümpiapronks Kelly Sildaru kostitab maikuu viimasel nädalal (22.-26.05) õpilasi kõrvitsapüreesupi, pikapoisi ja kartuli-bataadipüreega ning marjakisselliga kohupiimaga. Sellele järgneval nädalal (29.05-02.06) jõuavad koolidesse toidublogija ja retseptiraamatu autori Johandra-Lisett Iljušini lemmikud, milleks on kana-nuudlisupp, makaronid kanahakklihaga ja mango-chia magustoit.

Tähtede projekti võtab juuni teisel nädalal (05.-09.06) kokku fitness-sportlane Amani Kiivikas, kelle retseptide hulka kuuluvad kreemine püreesupp kanalihaga, riisipada hakklihaga ja kohupiimamaius kaerahelvestega.