Infantino kurtis juba eelmise aasta lõpus, et telekanalid on naiste MM-i õiguste eest nõus maksma sada korda vähem kui meeste turniiri eest. FIFA boss asus taas rünnakule sel nädalal. Kuigi Austraalias ja Uus-Meremaal toimuva turniiri alguseni on vähem kui kolm kuud, siis tema silmis pole telekanalid jätkuvalt õiglast hinda pakkunud.

Kui Eestis näitab naiste MM-i rahvusringhääling, siis suuremate vana maailma riikidega pole FIFA kokkuleppele jõudnud. „Euroopa viie suurema riigi ringhäälingute pakkumised valmistavad jätkuvalt väga suurt pettumust,“ lausus Infantino, kelle sõnul läheks kõik tulu naiste jalgpalli.

FIFA presidendi sõnul olid suurriigid meeste MM-i eest valmis maksma 100-200 miljonit eurot, aga naiste turniiri eest on neil laual 1-10 miljoni suurused pakkumised. Kuigi Infantino riike konkreetselt välja ei öelnud, siis tõenäoliselt on jutt Suurbritanniast, Prantsusmaast, Saksamaast, Itaaliast ja Hispaaniast.

„See on löök näkku kõigile naiste MM-il osalevate mängijatele ja tegelikult kõigile naistele kogu maailmas,“ lisas Infantino. „Et asi oleks klaar – moraalselt ja juriidiliselt me ei tohi alahinna naiste MM-i. Kui pakkumised ei muutu ausamaks, siis suure viisiku riikides naiste MM-i ei näe.“

Suurriikide tõrkuse taga võib olla ka tõik, et ajavahe tõttu ei toimu mängud Euroopa vaataja jaoks kuigi headel aegadel. Infantino sõnul pole see vabandus. „Hommikul kell üheksa või kümme algavad mängud toimuvad üsna mõistlikul ajal,“ leidis ta.

Naiste jalgpalli MM algab 20. juulil ja lõpeb 20. augustil.