Venemaa president Vladimir Putiniga heades suhetes olev oligarh Abramovitš soetas Chelsea 2003. aastal 140 miljoni naelsterlingi eest, kuid pärast Ukrainas alanud sõda otsustas ta klubi eelmisel aastal 4,97 miljardi euro eest ameeriklase Todd Boehly juhitud grupile müüa.

Abramovitši valitsusajal krooniti Chelsea kahel korral Meistrite liiga võitjaks, viiel korral tuldi Inglismaa meistriks ning kokku võideti 21 tiitlit. 19 aasta jooksul vahetati peatreenerit aga koguni 17 korda ning Abramovitši juhtimismeetodeid sai omal nahal tunda ka Lampard, kes 2021. aastal Chelsea peatreenerikohalt kinga sai.

Mängijana Chelsea ridades kolm Premier League'i tiitlit võitnud Lampardi hinnangul läksid oligarhi meetodid aga Chelsea'le hulgaliselt tiitleid maksma. „Ma olin alati osa klubist, kes vahetas tihti peatreenereid. Tagasi vaadates on lihtne öelda, et olin edukas, sest võitsin kolm meistritiitlit, aga oleksin pidanud võitma viis või kuus,“ vahendab Evening Standard Lampardi sõnu.

„Ma arvan, et oleksime pidanud rohkem stabiilsust otsima ja ühes suunas liikuma,“ rääkis Lampard, kes on sel hooajal pärast Thomas Tucheli ja Graham Potteri vallandamist juba kolmas Chelsea peatreener. „Kui vaadata hetkel edukaid klubisid, siis neil on olnud pikka aega samad peatreenerid.“

Premier League'is hoiab Chelsea kuus vooru enne lõppu 12. kohta. Täna õhtul minnakse vastamisi Londoni Arsenaliga.

Tabeliseis: