Kalev/Cramo (põhihooaja 1.) – Viimsi/Sportland (4.)

Mida tegid Kalev/Cramo ja Viimsi/Sportland põhihooajal ning meistriliiga veerandfinaalis? Eesti-Läti liiga lõppes meeskondadele omamoodi emotsioonidega. Prantsusmaale kinni jäänud Kalev/Cramo jõudis Unibet Arenale sisuliselt otse lennukist, mille järel nad kaotasid poolfinaalis Riia VEF-ile ja pronksimängus Tartule. Viimsi/Sportland näitas aga veerandfinaalseerias hambaid hilisemale võitjale Prometeile, kelle nad teises mängus seljatasid ning kolmandas langesid nad alles viimastel sekunditel.

Kuigi Viimsi lõpetas Eesti-Läti liiga põhihooaja kaheksandal kohal, siis hammustasid nad kõiki suurklubisid. Ka Kalev/Cramo alistasid nad oktoobri alguses 73 : 70. Järgmises kahes matšis jäid peale kalevlased, kes karikasarja finaali võitsid 77 : 64 ja jaanuaris toimunud liigamängu 87 : 74. Samas neist mõõduvõttudest suuri järeldusi ei saa teha, sest toona vigastustega jännis olnud Kalevit aitas tagaliinis Henri Wade-Chatman, Viimsi kaotas kevadel vigastada saanud põhimehe Aleksander Hindi, aga sai juurde kogenud keskmängija Ronalds Zakise. Meistriliiga veerandfinaalis kummalgi meeskonnal suuri probleeme polnud, sest Cramo alistas 3 : 0 Kalev/Audentese ja Viimsi 3 : 0 TalTech/Optibeti.

Kellel on eelis tagaliinis? Kalev/Cramol. Tõtt-öelda on Viimsi tagaliin näinud viimasel kuul üsna hea välja. Võtame kasvõi mõõduvõtud TalTechiga, kus Devin Harrise arvele jäi keskmiselt 15 punkti, viis lauda, kuus korvisöötu ja väga kõva kaitsemäng, millega ta kordamööda rikkus nii Kristaps Gluditise kui ka Anatoli Šundeli tuju. Ehkki Siim-Markus Post oli visketabavusega hädas, siis temagi jagas seitsme punkti kõrvale seitse korvisöötu. Mängudes sopsasid keskmiselt ühe kaugviske ka Jorgen Rikberg ja Egert Haller.