Boikoti põhjuseks on rahvusvahelise judoliidu laupäevane otsus, mille kohaselt lubatakse venelastel ja valgevenelastel MMil osaleda neutraalsete sportlastena, kirjutab Inside the Games.

Ukraina judokoondise peatreener Vitali Dubrova ütles kodumaa meediale, et sai kahe agressorriigi sportlaste osalemisest teada, kui vaatas MMil osalejate nimekirja.

„Ootasime ja lootsime, et terve mõistus võidab. Kahjuks võitis Vene rubla,“ lausus Dubrova Ukraina spordiveebi Tribuna ja sport.ua andmetel.

Dubrova sõnul teatab Ukraina judoliit boikotist ametlikult esmaspäeval.

Sport.ua kirjutab, et 11-st MM-ile lubatud Venemaa judokast kuulub vähemalt seitse armee keskspordiklubisse (AKSK). Üks neist on Tokyo olümpial meeste kuni 100 kg kategoorias pronksmedali võitnud Nijaz Iljassov, kes on väidetavasti Venemaa armee vanemleitnant.

„On täiesti lubamatu lasta iga päev ukrainlasi tapva terroristliku riigi sõjaväelastel osaleda rahvusvahelistel võistlustel. Sel pole midagi pistmist spordi väärtustega,“ sõnas ukrainlannast kahekordne judo maailmameister Daria Bilodid.

Inside the Games palus ukrainlaste boikoteerimise otsusele kommentaari ka rahvusvaheliselt judoliidult, kuid pole veel vastust saanud.

Jaga
Kommentaarid