Eestlased pidid pühapäeval läbi ajama ilma kahe liidri, Mait Patraili ja Karl Toomita. Enne matši olid eestlastel veel teoreetilised võimalused ka finaalturniirile pääseda, kuid selleks tuli väga hea esitus teha.

Eesti alustas mängu eelmise EM-i kuuenda tiimi vastu vapralt ning David Mamporia ja Dener Jaanimaa väravate toel toodi 10. minutil tabloole seis 4:5. Kaitses oldi aga hädas Islandi maailma tasemel ääremängijate, Bjarki Mar Elissoni ja Sigvaldi Björn Gudjonssoni, takistamisel. Seejärel aga tekkisid eestlastel mõlemal poolel raskused ning võõrustajad hakkasid vaikselt eest ära astuma. Elissoni viiendast tabamusest läksid islandlased kümme minutit enne vaheaega 11:5 juhtima. Kuigi Eesti sai mõne ilusa soorituse abil ka korra lähemale, tehti perioodi lõpus valusaid pallikaotusi, mille tagajärjel vastased lihtsaid punkte said ning garderoobi mindi nõu pidama Islandi 17:10 eduseisult.

Vaadates esimese poolaja statistikat, jäi silma, et Eesti jäi selgelt alla just rünnaku ja visete efektiivsuses, mis oli meil vaid 35 protsendi juures, kui vastastel oli sama näitaja 80. „Vastaste ääred realiseerivad hästi, loomulikult on ka tegemist maailma absoluutsete tippudega. Meie rünnak jäi poolaja lõpus väsimusest ümmarguseks. Peame tegema rohkem vahetusi ning värskemaid mehi platsile saama. Vähendame tehnilisi vigu ning rünnakul peame konkreetsemaid liikumisi tegema ja paremini tagasi jooksma,“ olid koondise treeneri, Martin Noodla, kommentaarid poolajal.

Kuigi Island tegi teiseks poolajaks palju vahetusi, siis Eestile midagi lihtsamaks ei läinud. Äärele tulnud Stiven Valencia kolmandast väravast oli 40. minutil seis juba 25:15. Järgneva kolmandiku ajal suutsid eestlased Rasmus Otsa mõne ilusa tõrje abil seisu stabiliseerida ning kaugemale vastaseid ei lastud. Mihkel Lõpu tabamusest vähendati vahe seitsmeväravaliseks. Perioodi lõpuni kulgeti kordamööda skoorides ning mängu lõppseisuks tegi Markus Viitkar 23:30 Eesti poolelt vaadates. Meie resultatiivseimad olid Mamporia viie ning Markus Viitkar nelja väravaga, vastaste poolt tabas Elisson kaheksal korral.

„Me andsime endast täna parima ning mängisime meie kohta väga tublid 60 minutit. Oma suurima eesmärgi, mitte lasta neil liiga palju kiireid joosta, suutsime täita ning lasta Islandil visata 30 väravat, on väga hea saavutus,“ ütlesid justkui ühest suust nii koondise kapten Martin Johannson, kui nooremad pallurid Mihkel Lõpp, David Mamporia ja Hendrik Koks.

„Tsükli kokkuvõttes paneme omale hindeks koolipoisi kolme. Mida aasta edasi, seda rohkem hakkame suurturniiri võimalust nuusutama. Nüüd tuleb kokku hoida ning küll see läbimurre ka ükskord tuleb. Veidikene jäid kripeldama Iisraelile kaotus võõrsil ning kodune Tšehhi matš,“ lisas Johannson. „Meil on ruumi areneda kõvasti ning liidrite puudumisel, oli küll tasemevahe märgata, kuid noorte meeste kohta liikus pall ka rünnakul korralikult,“ lõpetas Koks.

Eesti lõpetas alagrupi kolmanda koha ja kahe punktiga. Meie rühma võitis Island 10 punktiga, nende taha jäi Tšehhi ning Iisrael lõpetas viimasena. Parimate kolmandate kohtade arvestuses ei jäänud eestlased lõpuks kaugele EM-i kohast.

Euroopa meistrivõistlustele kvalifitseerusid lõpuks korraldajamaa Saksamaa, eelmise EM-i medalistid Rootsi, Hispaania ja Taani ning kvalifikatsiooni kaudu Horvaatia, Norra, Serbia, Island, Tšehhi, Šveits, Poola, Portugal, Austria, Ungari, Sloveenia, Prantsusmaa, Põhja-Makedoonia, Rumeenia, Holland, Bosnia ja Hertsegoviina, Montenegro, Kreeka, Fääri saared ja Gruusia.