Flora läks kohtumist 40. minutil Konstantin Vassiljevi väravast juhtima, kui peakohtunik määras kodumeeskonna kahjuks penalti, sest VAR tuvastas, et keskkaitsja Gerdo Juhkam mängis karistusalas palli käega. Vassiljev lõi 11-meetri karistuslöögi kindlalt võrku ning enne poolajapausi viis Henrik Ojamaa Flora juba 2:0 juhtima.

Teisel poolajal oli Flora endiselt domineerivamaks pooleks, aga vastu mängu käiku teenis hoopis Paide 72. minutil penalti, kui sedapuhku tabas pall Michael Lilanderi kätt. Flora väravavaht Evert Grünvald sai Robi Saarma löögile küll näpud vahele, kuid võõrustajad said siiski värava kätte.

Kaheksa minutit hiljem õnnestus Floral aga kaheväravaline eduseis taastada, kui Rauno Alliku lahendas külmavereliselt üks-ühele olukorra ning 3:1 seisul ka kohtumine lõppes.

Hooaja kuuenda võidu teeninud Flora kerkis liigatabelis 20 punktiga esikohta jagama, kuid Levadial on üks mäng vähem peetud. Mullune pronksmedalist Paide pole saanud viimased viis vooru võidurõõmu maitsta ning 10 punktiga hoitakse alles seitsmendat kohta.

Flora on positiivselt meelestatud, Paide otsib õiget lehekülge

Tiitlikaitsja Flora on olnud hooaja alguses vigastustega tõsiselt kimpus ning eelmisel nädalal peegeldus see ka tulemustes, kui esmalt mängiti Kaljuga 2:2 viiki ning seejärel saadi Levadialt 0:2 kaotus. Peatreener Jürgen Henni sõnul ei maksa sellest aga liiga suurt numbrit teha.

„Minu hinnangul oleme sellel perioodil hästi ja stabiilselt mänginud. Probleem oli lihtsalt väikestes detailides. Ei saaks öelda, et me midagi väga teistsugust oleksime teinud,“ rääkis Henn Soccernet.ee ülekandes.

„Loomulikult need esimesed kaks väravat andsid teiseks poolajaks hea platvormi, aga midagi otsustatud veel polnud,“ arvas Henn, et Paide oleks võinud enne Flora kolmandat tabamust vabalt ka ise viigivärava lüüa.

Paide juhendaja Karel Voolaid jäi enda hoolealuste tegutsemisega samuti rahule: „Mingi initsiatiiv oli Floral. Neil toimisid vasakul äärel teatud kombinatsioonid ladusamalt, aga saime nende liikumistega paremini hakkama kui Superkarikas. Olime paremini ette valmistunud ja võistkond toimis suures plaanis hästi.“

„Me ei saanud väga palju oma mängu avada, sest muidu oleks läinud mäng selliseks nagu teisel poolajal enne 3:1 seisu. Üldpildis oleme väga rahul. Muidugi on mõru ja valus, kui mängud lähevad selliste stsenaariumitega, sest mängijad olid valmis ja andsid kõva lahingu. Aga täna tuleb olla nõus nende otsustega, mida VAR ja kohtunikud tegid ja aktsepteerida seda Flora paremust,“ lausus endine Eesti koondise peatreener.

Paide kunstmurustaadionil käis mängu vaatamas 496 inimest, kuid vähesed neist lahkusid rahulolevana.

„Meeskonnale mul ei ole ühtegi etteheidet. Olime vaimselt ja füüsiliselt selleks mänguks väga-väga hästi valmis. Kahju, et see lõpp nii läks,“ lisas ta.

Paide on löönud sel hooajal üheksa mänguga kaheksa väravat ning seni on võidetud ainult Harju JK Laagrit ja Narva Transi.

„Hooaja alguses, kui meil rivid paigas olid, siis saime Narva Transi vastu minimaalse võidu kätte. Aga kuna me panustasime palju kaitse lukku keeramisele, siis jäi ees jõudu väheks,“ selgitas Voolaid.

Paide pole veel mõistagi püssi põõsasse heitnud, aga peatreener tunnistab, et võidupõud ei mõju meeskonna moraalile kuigi hästi. „Usume, töötame edasi ja mängijad annavad endast parima, aga kui meil mäng üleval nii hästi ei jookse, siis peame vähemalt taga asjad korras hoidma.“

„Kui mänguda arv üha kasvab, aga võitude oma jääb väikeseks, siis loomulikult see mõjutab meid kõiki. Aga me peame olema professionaalid, uskuma endategemistesse ja keerama õige lehekülje, kus see suund muutuks,“ ütles Voolaid lõpetuseks.

Tabeliseis: