Bakuu on tänavune esimene etapp, kus on kavas ka sprindisõit. Seda aga tavapärasest erineva formaadiga. Eelmisel kahel hooajal tähendas sprindinädalavahetus seda, et reedese kvalifikatsiooniga pannakse paika laupäevase sprindisõidu stardijärjestus ja sprindiga pühapäevase põhietapi algseis.

Bakuus näeme aga teistsugust formaati. Sedapuhku peeti reedel üks vabatreening ja pärastlõunal kvalifikatsioon, millega selgitati välja pühapäevase põhisõidu stardijärjestus. Loe tulemustest siit. Laupäev on pühendatud sootuks sprindile. Täna kell 11.30 algas sprindikvalifikatsioon (Sprint Shootout), millega pandi paika kell 16.30 algava sprindisõidu stardijärjestus.

Sprindikvalifikatsioon erineb varasemast ka oma pikkuse poolest. Tänase ajasõidu esimene sessioon kestis 12, teine 10 ja kolmas periood 8 minutit. Tavapärane pikkus ajasõitudes on 18, 15 ja 12 minutit. Mis veel oluline: laupäevase ajasõidu esimeses kahes sessioonis olid sõitjad kohustatud kasutama keskmise ja viimases sessioonis pehme seguga rehve.

Leclerc taas kiireim

Tänase sprindikvalifikatsiooni võitis sarnaselt eilsele ajasõidule Leclerc. Monacolane edestas 0,147 sekundiga Sergio Perezt (Red Bull) ja 0,290 sekundiga mehhiklase tiimikaaslast Max Verstappenit. Tiitlikaitsja kõrval stardib sprindisõidule teisest reast George Russell (Mercedes; +0,555). Kolmanda stardirea hõivasid Carlos Sainz (Ferrari; +0,590) ja Lewis Hamilton (Mercedes; +0,805).

Tasub mainida, et Leclerc läks lõpus veel uut kiireimat ringiaega välja sõitma, aga Ferrari mees lõpetas rajapiiretes. Tema liidrikoht jäi küll püsima, aga ta rikkus ära tiimikaaslase Sainzi kiire ringi.

Omapärasesse olukorda sattus McLaren. Lando Norris sõitis end tiimikaaslase Oscar Piastri ees kümnendana kolmandasse sessiooni, aga ei saanud seal enam startida, sest tal polnud võtta uut pehmete rehvide komplekti. Tiim teatas sotsiaalmeedias, et meeskond pani põhirõhu reedesele kvalifikatsioonile.

Tsunoda ebaõnn

Ajasõidu esimene kolmandik sai enneaegse lõpu 25 sekundit enne aja täis tiksumist, sest Logan Sargeanti (Williams) avarii tõttu lehvitati punaseid lippe. See tähendas omakorda, et ükski sõitja ei saanud viimast kiiret ringi lõpuni sõita.

Kõige valusamalt tabas olukord jaapanlast Yuki Tsunodat (AlphaTauri), keda lahutas finišijoonest kõigest sadakond meetrit. Jaapanlane oli olukorras mõistagi pettunud. „P****e,“ põrutas ta tiimiraadios. Nii pidi jaapanlane leppima 18. ajaga.

Bakuu GP sprindisõit algab Eesti aja järgi kell 16.30.

Pühapäeval pärast põhisõitu läheb eetrisse teine osa uuest Delfi Tasku vormelipodcastist „Ringiga ees“, mida veavad saatejuhid Kaspar Ruus, Kaspar Kütt ning vormeliekspert Tarmo Klaar. Saates võtame järjekordse F1 nädalavahetuse kokku ning peatume ka teistel olulistel vormel 1 sarja puudutavatel teemadel.