Emapuhkuselt tippsporti naasta plaaninud Balta postitas kaks päeva tagasi Instagrami pildi Itaaliast, kuhu kirjutas juurde: „Ootan uut hooaega.“ Reede hilisõhtul avaldas 2009. aasta kaugushüppe sise Euroopa meister aga kurva uudise, et sai treeningul raskelt vigastada.

Balta seisab pildil karkudega, parem põlv on ortoosiga fikseeritud. „Kui vorm on imeline ja liigud õiges suunas, aga siis juhtub midagi sellist. Väga raske on seda praegu kirjutada,“ alustas ta. „Kõigest päev tagasi kirjutasin, kuidas lähen suurte ootuste ja elevusega vastu uuele hooajale. Olin enesekindlust ja positiivset energiat täis. Vahepeal on elul aga teised plaanid.“

„Paraku on sedapuhku minu hooaeg kindlasti läbi. Minu naasmine tippsporti lükkus edasi teadmata tulevikku,“ jätkas mullu veebruaris emaks saanud Balta. Ta võistles viimati 2021. aasta suvel Tokyo olümpial, kus vigastas kaugushüppes põlve ning tulemust kirja ei saanud. Toona teatas ta, et keskendub tulevikus jooksualadele.

„Mis siis ikkagi juhtus? Kukkusin treeningul väga-väga õnnetult ning paraku muutis see sekunditega mu elu,“ jätkas ta. „Sain kohe aru, et kukkumine oli väga tõsine, olin šokis. Seda kõike on mul praegu väga raske mõista ning ausalt öelda on ka mul endal palju küsimusi.“

Balta lisas, et teda ootab ees reis koju, operatsioon ning seejärel pikk taastusravi. „Suur tänu kõigile, kes kiirelt reageerisid ning mind ja minu tütart toetanud on. Hetkel ei oska ma täpset diagnoosi öelda. Ootan operatsiooni ära ja kuulan, mida arstidel öelda on,“ märkis ta.