Ülimalt o-tehnilisel rajal väga tihedas motokrossiradade võrgustikus sõideti sisse selged vahed: meestest võitis Krystof Bogar Tšehhist (21.04) kindla 41-sekundilise eduga Miika Nurmi (Soome) ees. Lauri Malsroos tuli pronksile omakorda 32-sekundilise kaotusega hõbedale. Neljandaks jäi taas selge vahega – 38-sekundilise kaotusega Malsroosile - soomlane Tomi Nykänen.

„Rajal sai tehtud paar väiksemat viga ja mõnes kohas liialt uljalt lõikama mindud, teises kohas jäi jälle vajalik lõige teede vahel tegemata,“ sõnas Malsroos pressiteate vahendusel. „Kokkuvõttes tuleb pronksiga rahule jääda. Kuigi hõbemedal oleks täna reaalne olnud, siis võidumees, 9-kordne maailmameister ja 6-kordne Euroopa meister Bogar oli nagu mitmeid kordi varemgi teistest ikkagi selgemalt üle, tehes seejuures ka ise rajal mõned vead.“

Naiste esikolmik oli tihedam, mahtudes 36 sekundi sisse: kaksikvõidu võtsid soomlannad Kaarina Nurminen (23.41) ja Saara Yli-Hietanen (+0.18). Pronksile tuli Veronika Kubinova Tšehhist (+0.36).

Väga hästi sõitsid ka eestlannad: üheksandaks tuli Piibe Tammemäe, kes oli raja 2/3 peal veel neljandal kohal, kuid kaks suuremat viga viimastel kilomeetritel jätsid ta esikümne lõppu.

Samuti väga hästi alustanud Eleri Hirv kukkus kahjuks kaardivahetuses, kui ta kaarti sõidult vahetas ning tegi seejärel ka ühe suurema vea, ent 13. lõppkoht on siiski samuti kõrge tulemus.

„Tänane rada sobis mulle väga hästi ja eks peamiselt ainult sprindi pärast EM-ile Portugali tulingi,“ sõnas Tammemäe. „Kripeldama jäävad vaid raja viimastel kilomeetritel tehtud kaks viga, mis kokku maksid ajaliselt umbes minuti ja EM-i neljanda või vähemalt esikuuiku koha. Ühes kohas nägin juba oma KP-d, aga segadushetkel ei taibanud seda kohe läbida. Tänasel võistlusel pakuti ikka väga kõrget EM-i kohta.“

„Üldiselt sobivad mulle rajad, kus pole nii tihe kaardilugemine kui täna. Ja ehkki lõppkoht oli täna hea, oli mul potentsiaali ka enamaks,“ leidis Hirv. „Sõidu pealt kaardi vahetamist olen palju kordi varemgi edukalt sooritanud, aga täna suutsin kaarti pöörates siiski kruusateel kukkuda, mis kulutas aega ja ajas rütmi sassi. Kohe seejärel tegin veel ka ühe suurema vea.“

Eestlastele väga sobival rajal sõitsid oma karjääri tiitlivõistluste parimad kohad välja ka meie teised mehed: Sander Pritsikule 26. (+ 5.44) ja Marek Karmile 33. koht (6.46).

Samas toimunud juunioride EMil saavutas mullusel juunioride MM-il esikuuikusse jõudnud Mihkel Mahla täna 11. koha (+ 2.17), millega noormees ise rahul ei olnud, sest oli läinud võistlema kõige kõrgemate kohtade eest, kuid tegi rajal mitme minuti jagu vigu.

Noorte EMil W17 klassis võistelnud 14-aastase Anett Liisa Partsi esikuuiku-piiril sõit tühistati aga kahjuks ühe märke puudumise tõttu. Tänavustel suusaorienteerumise noorte Euroopa meistrivõistlustel kaks medalit võitnud neiu sõitis küll õigest kontrollpunktist läbi, kuid kahjuks puutevaba kontrollpunkti jaam veidi kaugemalt möödumist ei registreerinud. Sama saatus tabas ka talle rajal minutiga järele jõudnud soomlannat Annika Rantaneni.

Lauri Malsroosil on tänane pronksmedal juba neljas EM-i sprindimedal kahe kulla (2015 ja 2019) ning hõbeda (2017) kõrval. Lisaks on tal veel kaks EMi hõbedat - 2009 teatesõidust ja 2017 ka lühirajalt.

Homme on rattaorienteerumise EMil kavas segateatesõidud. Täiskasvanute start on kell 11.