Otsuse tegemisel avaldasid FIBA ​​kesknõukogule muljet turniir geograafiliselt kompaktne asukoht, ainulaadne paindlikkus ajakavaga, fännide suurepärane võimalus külastada rohkelt mänge ning korraldajate rõhk jätkusuutlikusele.

Kuna kõik turniiri kõik kohtumised toimuvad Doha ümbruses, siis nautida ainulaadset elamust. Kõik mängusaalid asuvad üksteisest 30 minutise autosõidu raadiuses.

„FIBA 2027. aasta korvpalli maailmameistrivõistlused kaasavad miljoneid inimesi korvpalliga tegelema kogu Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika piirkondades, kuna esmakordset toimuvad maailmameistrivõistlused selles maailma osas. Turniir aitab kasvatada nendes riikides korvpalli populaarsust ning meil globaalselt laieneda,“ kirjutas FIBA oma kodulehel.

„Turniiri viib läbi kvalifitseeritud ja kogenud meeskond, kellel on suurepärased kogemused suurte rahvusvaheliste spordiürituste korraldamises. Õnnitlen Katari korvpalliliitu MM-turniiri enda riiki saamise puhul ja oleme kindlad, et see üritus on üks kvaliteetsemaid nii korvpalliväljakul kui ka väljaspool seda,“ rääkis FIBA peasekretär Andreas Zagklis.

2027. aasta korvpalli maailmameistrivõitlustel osalevad 32 meeskonda, kõigilt maailma kontinentidelt. Aafrikal on viis kohta, Euroopal 12, Aasial ja Okeaanial kaheksa ning Lõuna- ja Põhja Ameerikal seitse.