Kolme võiduni peetav veerandfinaalseeria on 2 : 2 viigis. Rapla võitis kodus avamängu 95 : 93, kuid järgmised kaks kuulusid Pärnule skooridega 83 : 71 ja 80 : 72. Seeria neljas mäng, mis peeti teisipäeval Pärnus, võitis Rapla 75 : 58. Selle paari võitja läheb poolfinaalis vastamisi Tartu Ülikool Maks&Mooritsaga. Teises poolfinaalis on vastamisi BC Kalev/Cramo ja KK Viimsi/Sportland.

Delfi võttis Rapla klubijuhi Jaak Karbiga täna lõunal ühendust, et uurida, kas spordihalli katus ikka kell 19 algava mängu lõpuks peale jääb.

Kuidas sa klubijuhina hetkel Rapla linnas tänase mängu ootust ja õhkkonda tajud?

Erinevad emotsioonid on terve veerandfinaalseeria jooksul tunda olnud. Peale kolmandat mängu, mille me kaotasime, oli tohutu pettumus, aga saime sellest väga kiirelt üle. Tunnetus on täna selline - ja ma olen selles päris kindel -, et me ületame täna saalis tuhande inimese piiri. See, mis toimub, on võrreldav meie esimese medaliseeria ja finaalis mängimise aastatega.

On saal tänaseks välja müüdud?

On küll ütlus, et saal pole kummist, aga me ise läheneme sellele täna niimoodi, et see saal peab olema kummist! Valmistame ette nii palju lisakohti kui vaja. Nii otsajoonte kui ka suure tribüüni taha. Kui vaadata näiteks pilte nendelt suurematelt medalimängudelt, siis on näha, et vahekäigul ja pingireal polegi võimalik vahet teha. Kõik inimesed mahutame saali, selles pole küsimust! Kui meil oli 2017. aastal poolfinaali viimane mäng Tartuga - me ei lugenud toona inimesi nii nagu täna - oli meil saalis umbes 1200-1300 inimest. Andre Pärna lahkumismängule, mis oli samuti väga suur sündmus, mahtusid ka kõik ära, polnud probleemi.

See on ikkagi play-off seeria viies mäng. Kindlasti tasub saali tulla. Sellist mängu peab kohapealt vaatama!

Andre Pärna lahkumismäng 2015. aastal.

Mis on täna võtmekoht, millega Rapla võiks Pärnut hammustada?

Ilmekas näide oli eelmine mäng. Kõik algab kaitsest - see ongi võtmekoht. Alustasime mingil põhjusel kolme esimest mängu kaitses pehmelt, mis on olnud meie hooaja läbiv probleem. See on meile kätte maksnud, aga tihtipeale oleme ka nendest aukudest välja roninud nagu ka selle seeria esimeses mängus. Tuleb alustada kaitses nii, nagu alustasime teisipäeval Pärnus. Rünnakul aitab meid koduväljakueelis, aga peame alustama kaitsest!

Kas klubi inimeste, mängijate ja treeneritega viimastel päevadel kokku puutudes on ka närvilisust tunda või ei näidata seda välja?

Ei, mängijad ei näita. Enne teisipäevast mängu oli suur pinge üleval. Täna on seis tegelikult täpselt sama: kui kaotame, on hooaeg läbi.

Täna on see pinge kahe klubi peale ära jagunenud.

Just. Ma ise loodan, et teisipäevane mäng mõjus mängijatele hästi ja neil on peale seda võitu parem tunne tänasele mängule peale minna.

Kuidas sa seda pinget tajud? Mis need märgid on?

Ise selle sees olles algab paratamatult kõik endast pihta. See, mis endal peas toimub. Ütleme ausalt, nende tagajärgedega, mis kaotusega kaasneksid, pean eelkõige mina tegelema.

Too palun näide.

Kindlasti mitte kõik meie toetajad ei hinda ainult häid tulemusi, vaid hinnatakse igapäevast tööd. Kogu Eesti sporditoetus on üles ehitatud inimeste emotsioonide peale. Väga suurele osale toetajatest pole see mingi äriline projekt. Tagajärg ongi eelkõige emotsionaalne. Meie olemasolevad toetajad on meile väga lojaalsed, aga kaotused mõjutavad meie võimalusi edasi areneda. Pean silmas nii järgmise aasta komplekteerimist kui ka eelarve täitmist. Ei saa eitada, et see kõik on omavahel seotud. Mida parem tulemus, seda rohkem häid emotsioone ja võimalusi seda asja edaspidi paremini teha.

Mis kellaks täna publikul kohale soovitate tulla?

Uksed teeme lahti tund aega varem. Usun, et publik jõuab selle ajaga sisse. Kel võimalus, võib muidugi varem kohale tulla, seda parema koha saab. Aga kohata jäämise kartuses tulemata jätta ei maksa. Võibolla tuleb tihedalt külg külje kõrval istuda, aga see emotsioon, mis saalist saab, on kindlasti seda väärt. Kui seeria läheb viienda mängu peale, on see ju play-off'i maasikas!

Piletid tänasele mängule hinnaga 8 ja 4 eurot on saadaval Piletitaskus. Otseülekannet näeb Delfi TV-st ja Inspirast.