Newcastle´i ja Evertoni vastasseisu esimese poolaja ainsa värava lõi Callum Wilson, kes sahistas väravavõrku kohtumise 28. minutil. Poolaja eel suutis Everton küll kohtumise viigistada, kuid Dominic Calvert-Lewini värava tühistas VAR suluseisu tõttu.

Kohtumise viimasel kolmandikul algas suur väravatesadu, kui esmalt tegid Newcastle´i poole pealt skoori Joelinton ja Wilson. Tühjade pihkudega Everton kohtumiselt ei lahkunud, sest 80. minutil lõi Dwight McNeil kodumeeskonna auvärava. Viimase naela Evertoni kirstu lõi minut hiljem Jacob Murphy, vormistades lõppskooris 4 : 1.

Teise eile õhtul toimunud lahingus mängis Tottenham Hotspur viiki Manchester Unitediga, tulles välja 0 : 2 kaotusseisust. Külalisvõistkonna viisid avapoolajal juhtima Jadon Sancho ja Marcus Rashfordi väravad, millele teisel poolajal vastasid Pedro Porro ja Heung- Min Son. Viik oli tulemus, mis ei rahuldanud selles kohtumises kumbagi võistkonda, kuna mõlemad klubid on heitlemas pääsu eest Meistrite liigasse, kuhu on koht garanteeritud hooaja neljal parimal klubil.

„Mõned mehed väljakul arvasid, et kui anda endast 90%, siis see on piisav. Ma tean, et nad ei ole robotid ja väsimus on okei, kuid sellele vaatamata tuleb anda endast kõik,“ rääkis Ten Haag matši järel. „Oleme pettunud - olime 2 : 0 eduseisus ning meil oli võimalus teha seisuks 3 : 1. Olime kindlas eduseisus ja võtsime gaasi maha, arvan, et see on olnud probleem veel paljudes teistes kohtumistes tänavusel hooajal,“ jätkas Ten Haag oma meeskonna kritiseerimist.

Õhtu kolmandas kohtumises alistas Bournemouth võõrsil Southamptoni 1 : 0. Kohtumise ainsa värava lõi teisel poolaja Marcus Tavernier.

Newcastle United on Inglismaa kõrgliiga tabelis 32 vooru järel kolmandal kohal. Neile hingab kuklasse Manchester United, kes kaotab neile ühe vähem peetud mängu juures kahe punktiga.