Pärnu alustas kohtumist paremini, tehes 3:3 seisult 8:0 spurdi. Pärnakad suutsid kättevõidetud edu hoida, avaveerandaja järel oli nende edu 21:14. Teisel perioodil kasvatas Pärnu vahe 11 punkti peale. Rapla jõudis kuue silma kaugusele (24:30), kuid lähemale mitte. Matthew McCarthy viis viimaste sekundite kolmesega Pärnu vaheajaks ette 42:28.

Teine poolaeg algas Gert Kullamäe hoolealuste kontrolli all, kui korraks oli vahe juba 20 punkti (51:31). Veel 2.35 enne kolmanda veerandaja lõppu juhtis Pärnu 57:39. Seejärel said võõrustajad aga rohkem mängu sisse, Pärnu enam lihtsaid korve ei saanud ning Tyler Cheese tegi veerandi lõpusekunditel tabava kolmesega Rapla poolelt seisuks 48:58.

Viimane neljandik algas punktivaeselt. Derrick Woods vähendas Rapla kaotusseisu kaheksale punktile. Pärnu sai esimese korvi kätte 7.05 enne normaalaja lõppu, kui Saimon Sutti realiseeris 2+1 rünnaku, kasvatades Pärnu edu 61:50 peale. Selleks ajaks polnud võõrustajad enam paar minutit korvi saanud.

Mängu otsustavad hetked leidsid aset 3.33 enne normaalaja lõppu. Obrad Tomic tegi Rapla rünnakul vea McCarthyle, sai veel tehnilise otsa ning sai kirja oma viienda vea. Pärast segadust määrati Rapla leerile veel üks tehniline ning McCarthy sai lõpuks viiel korral vabaviskejoonele minna. Pärnu leegionär tabas viiest neli ning viis külalised ette 74:59. Pärnu sai veel rünnakuõiguse ka ning teenis kaks punkti juurde. Sellega oli suures plaanis mäng tehtud, Pärnu võttis lõpuks 13-punktilise võidu.

McCarthy arvele jäi üleplatsimehena lõpuks 22 punkti. Mihkel Kirves tõi 15 ja Isaiah Hart 12 silma. Rapla särgis viskas Sven Kaldre 14 punkti, kahekohalise punktiarvuni jõudsid veel Tormi Niits (13 p) ja Tomic (12 p).

Pärnu Sadam võitis kogu seeria lõpuks 3:2. Poolfinaalis läheb Pärnu kokku Tartu Ülikool Maks & Mooritsaga. Teises poolfinaalis on vastamisi BC Kalev/Cramo ja KK Viimsi/Sportland. Rapla Avis Utilitase jaoks sai tänasega korvpallihooaeg läbi.

ENNE MÄNGU:

Kolme võiduni peetavat seeriat asus juhtima Rapla, võites kodus avamängu lisaajal 95:93. Kaks järgmist kohtumist võitis Pärnu 83:71 ja 80:72. Rapla suutis aga raskest seisust välja tulla ja võita seeria neljanda mängu 75:58.

Reedese viienda mängu võitja kohtub poolfinaalis Tartu Ülikool Maks & Mooritsaga. Teises poolfinaalis on vastamisi BC Kalev/Cramo ja KK Viimsi/Sportland.

„Peame olema alalhoidlikud, aga samas ka võidunäljas,“ sõnas kohtumise eel Rapla peatreener Arnel Dedic. „Peame suutma hoida sama joont, millega mängisime viimase mängu Pärnus ja hoidma seda sama kokkuhoidvat meeskonna tunnet ja selle ka üle kandma homsesse mängu.“

Pärnu Sadama ääremängija Ivo Van Tamm: „Seerias on iga mäng täiesti oma nägu. Proovime kontrollida seda, mida saame kontrollida ja anda endast maksimum. Keskendume oma mängujoonisele ning et seda võimalikult kvaliteetselt ellu viia. Kui võrrelda meie ja Rapla hooaegu, siis Rapla on olnud kindlasti palju stabiilsem läbi hooaja ja näidanud paremat minekut, aga täna on kõik võimalik!“