Eestlased alustasid mängu uimaselt, kui väravaarve avati alles seitsmendal minutil. Selleks ajaks oli Tšehhil kirjas neid juba viis. 15. minutiks oli Eesti maas 5:10. Poolaja viimastel minutitel kasutasid eestlased ülekaalu ära ning vähendasid kaotusseisu 13:17 peale. Viimasel minutil said mõlemad koondised veel ühe värava kirja ehk vahe jäi neli väravat (14:18).

Eesti resultatiivseim avapoolajal oli Kaspar Lees nelja väravaga. Armi Pärdil on kirjas kolm, Karl Toomil ja Ott Varikul kaks tabamust. Tšehhide poolelt on Jakub Hrstka ja Matej Klima arvel neli väravat.

Teisel poolajal jõudis Eesti kolme värava kaugusele (19:22), aga sellele vastasid külastajad 4:0 spurdiga. Eesti püsis aga haardeulatuses ja kümme minutit enne normaalaja lõppu oli vahe taas kolm väravat (25:28). Jaanimaa kahe värava abil jõudsid võõrustajad kahe värava kaugusele 27:29. Tšehhid suutsid nappi eduseisu hoida.

Veel kohtumise viimasel minutil oli Leesil võimalus 30:32 seisult vähendada kaotusseisu ühele väravale, aga ta ei suutnud karistusviskel vastaste väravavahti üle mängida. Tšehhi võidunumbriteks jäid seega 32:30.

Lees ja Mihkel Lõpp viskasid Eesti kasuks viis väravat. Dener Jaanimaa, Mait Patrail, Karl Toom, Varik ja Pärt kogusid kolm tabamust. Tšehhide särgis kogus Hrstka üleplatsimehena kaheksa väravat, Klima arvele jäi neid kuus.

„Alguses ei saanud minema ning lõpuks sai mäng enne läbi kui järgi jõudsime. Mingis mõttes meie jaoks väga tüüpiline esitus. Vastased olid igas elemendis natukene paremad. Tegime korraliku esituse, kuid kahjuks jäi võit taas paari tabamuse kaugusele,“ olid koondise kapteni, Martin Johansoni esimesed mõtted pärast mängu.

Island alistas teises tänases matšis Iisraeli 37:26. Eesti hoiab EM-i valiksarja kolmandas grupis kahe punktiga kolmandat kohta. Islandil ja Tšehhil on liidritena koos 8 punkti, parem väravate vahe annab eelise Islandile. Eestil ja Iisraelil on mõlemal kaks silma, kuid parem väravate vahe (Eestil -22 ja Iisraelil -36) annab edu eestlastele.

Kuna EM-ile pääseb kaheksa alagrupi peale ka neli kolmanda koha omanikku, on Eestil veel väiksed, kuid teoreetilised võimalused edasipääsuks olemas. Nimelt edestavad nad hetkeseisuga (enne kui Iisraeli ja Islandi mäng läbi!) paremate väravatevahe alusel iisraellasi. Et lootused veel elus hoida, tuleb aga pühapäeval võõrsil kindlasti Island alistada ning samal ajal loota, et ka teised tulemused nende jaoks soovitud kujul lõppeksid.