Meenutuseks: nädalavahetusel hakkas sotsiaalmeedias levima klipid, kuidas rallit vaadanud fännid läksid omavahel karvupidi kokku. Mehemürakad ei mahtunud aga teepervele ära ning rajajulgestajatel tuli minna neid lausa sõiduteele lahutama.

Samal ajal oli sündmuspaika lähenemas ka üks Toyota ralliautodest ning intsidendi tunnistajateks olnud pealtvaatajad andsid sellest ka häälekalt märku. Viimases hädas õnnestus arveid klaarinud meestel küll teelt minema joosta, aga ühel rajajulgestajal läks auto eest eemale põikamine õige napilt. Videot juhtunust saab vaadata siit.

DirtFishi teatel saatsid kohalikud võimud kolm meest politseiametniku ründamise eest seitsmeks päevaks trellide taha. Motorsport.com-i teatel saavad kõnealused pealtvaatajad ka rahatrahvi ning järgmise aasta Horvaatia rallile neil asja ei ole.

DirtFishi teatel sai intsident alguse sellest, kui üks pealtvaataja ajas teise joogi ümber ning viskas teda esemega.

„See oli hullumeelne olukord. Õnneks oli meil selles kohas palju rajajulgestajaid,“ rääkis DirtFishile Horvaatia etapi korralduskomitee esimees Daniel Šaškin. „Seda videost pole näha, aga teisel pool hüpet olid ka rajajulgestajad, kes olid valmis auto vajadusel peatama.“

„Loomulikult pole mingit vabandust juhtunule. Sellist asja ei tolereerita ning nende trellide taha saatmine saadab tugeva sõnumi kõikidele fännidele, kes soovivad rallit vaatama tulla,“ jätkas Šaškin. „Politsei teatas, et rallit käis vaatamas 400 000 inimest. Kahju, et kolm lolli idiooti tegid seda, mida nad tegid. Võtame ülejäänud 99,9% fännidest ja nad olid fantastilised.“

Šaškin kiitis ülejäänud külastajate käitumist, tuues välja, kuidas nad enda järel ka koristasid. „Kuid nagu alati, on väike grupp, kes võib kõik ära rikkuda. Tänan ühtlasi kõiki 2000 abistajat, kes võistluse ajal kõvasti vaeva nägid.“

Horvaatia kuulub sarja ka edaspidi

WRC Promoteri võistluste juht Simon Larkin sõnas väljaandele Motorsport, et Horvaatia rallit näeb kõikide eelduste kohaselt MM-sarjas ka tuleval aastal ning töötatakse mitmeaastase lepingu kallal.

„Isegi neljapäeval (kavas oli vaid testikatse - K.R.) olid Horvaatias väga head vaatajanumbrid. Absoluutselt on see 100% ka järgmine aasta kalendris,“ lisas Larkin.