Ogier jätab teatavasti vahele järgmise MM-ralli, mis peetakse 11. - 14. maini Portugalis. Järgmisel etapil Sardiinias (1. - 4. juuni) on prantslane taas stardis, teatas WRC koduleht neljapäeval.

Ogier võidutses tänavu Monte Carlos ja Mehhikos. Horvaatias teenis ta viienda koha. Rootsi ralli vahele jätnud Ogier'l on liidrina koos 69 punkti. 69 punkti on kirjas ka tema tiimikaaslasel Elfyn Evansil, aga kaks etapivõitu annab edu prantslasele. Toyota duole järgnevad Kalle Rovanperä (68 p), Ott Tänak (65 p) ja Thierry Neuville (58 p).

Kui Portugalis oleks prantslane pidanud liidrina hakkama esimesena teed puhastama, siis Sardiinias peaks stardijärjekord tema jaoks juba hoopis parem olema. Prantslase sõnul tabeliseis tema otsuses rolli ei mänginud.

„See oli juba pikemalt plaanis. Me ei teinud seda otsust üleöö, vaid see plaan oli juba hooaja alguses,“ rääkis Ogier MM-sarja kodulehele. „Eelmine aasta oli Sardiinia ralli Toyota jaoks raske. Seega oli plaan, et olen sel korral abiks. Otsus ei ole kuidagi tulemusega seotud.“

Mullusel Sardiinia rallil Toyota sõitjad esikolmikusse ei mahtunud. Hooaja esimese võidu noppis toona Hyundaid esindanud Ott Tänak, kelle järel sai teise koha Craig Breen (M-Sport) ja kolmanda koha Dani Sordo (Hyundai).