Maailma esinumber, seitsmel korral turniiri võitnud Ronnie O'Sullivan langes konkurentsist veerandfinaalis, kui kaotas frame'idega 10:13 belglasele Luca Brecelile (maailma 10. number).

Seejuures juhtis O'Sullivan veerandfinaali 10:6, kuid kolmapäeval ei võitnud inglane enam ühtegi frame'i. Belglane tegi kaotusseisust 7:0 spurdi ning jõudis esmakordselt MM-il nelja parema sekka. Tasub mainida, et varasematel MM-idel polnud Brecel põhiturniiril esimesest ringist edasi saanudki.

„Uskumatu tunne on olla poolfinaalis, eriti arvestades, et olin kogu aeg kaotusseisus: 2:6, 6:10,“ rääkis Brecel Eurospordile. „Ma ei oodanud võitu. Arvasin, et saan täna õhtul koju puhkama minna. Ma ei oodanud seda üldse, sest ma üldse ei valmistunudki selleks turniiriks. Olen aga mängude ajal end hästi tundnud ning väga õnnelik edu üle.“

Breceli vastaseks on turniiri suurim üllataja, maailma 80. number Si Juahui. Hiinlane sai veerandfinaalis 13:12 jagu šotlasest Anthony McGillist (21.). McGillile oli see MM-il neljandaks veerandfinaaliks, kuid kolmandaks kaotuseks. Jiahui jaoks on see üldse debüüt MM-i põhiturniiril.

Üks maailmameister veel järel

Teises poolfinaalis lähevad inglaste omavahelises heitluses vastamisi maailma teine number Mark Selby ja kolmas mängija Mark Allen. Selby sai vanameistrite heitluses 13:7 jagu šotlasest John Higginsist. Maailmameistrivõistlustel teist korda poolfinaali jõudnud Mark Allen alistas 13:10 waleslase Jak Jonesi (52.).

Poolfinaalidega tehakse algust täna. Breceli ja Jiahui matš algas kell 15, Alleni ja Selby kohtumine saab alguse kell 21. Poolfinaal mängitakse 17 võiduni.