Leedu powerlifter ja professionaalne rammumees Savickas ütleb, et maailma tugevaima mehe tiitel on raske töö ja pingutuse vili. Ta on selle nimel pingutanud mitu aastat ja on tänaseks väga õnnelik, et on enda unistuse lõpuks saavutanud. Igapäevaselt elab ta enda sõnul siiski tavainimese elu.

Eestit on Savickas külastanud mitmel korral ja alati on talle siin väga meeldinud. „Leedukatele on Eesti väga turvaline koht ja ma olen alati soovinud peale Tallinna veelgi enam Eestit näha,“ toob rammumees välja. Ka paljud tema sõbrad elavad siin.

„Eesti on imeline riik ja väga lõbus on siinseid kohalike rammuvõistlusi kohapeal jälgida,“ ütleb Savickas. Sellel suvel saabki meest näha juba Rakveres, kust ta loodab tugevat võitlust, huvitavat võistlust ja kõrgeid tulemusi rammumeestelt.

Lapsepõlvest soov saada maailma tugevaimaks meheks

Savickas alustas raskuste tõstmisega 13-aastaselt ja tal läks sellega kohe väga hästi. „Minu progress oli palju kiirem, kui mu eakaaslastel. Kui ma nägin kuskil väljakutset, tegin kohe proovi, sõltumata sellest, et olin sel ajal kõigest 16-aastane,“ meenutab rammumees, kuidas ta oli enda vanuse kohta väga tugev, mis andis talle võistlustel suure eelise. Viimastes läkski mehel väga hästi, mille tõttu ta otsustas saada kõige tugevamaks ja teha selle nimel rasket tööd.

Enda esimest võistlust mäletab Savickas väga hästi. „Üks kuu enne võistlust vaevas mind ürituse eelne ärevus ja ma magasin väga halvasti,“ tõdeb ta. Kõigest hoolimata saavutas ta teise koha, kus ta jäi alla vanuselt palju vanemale osalejale. Esimene võistlus andis mehele veelgi enam motivatsiooni enda eesmärkide saavutamiseks.

Praegu töötab Savickas Leedu Rammumeeste Liidus ja korraldab rammumeeste sündmusi Leedus. Lisaks omab ta mitut jõusaali ja müüb veebipoe kaudu sporditarbeid. „Ma reisin palju maailmas ringi ja korraldan seminare. Osalen võistlustel ka kohtunikuna. Mind valiti just kodulinna vallavolikokku.“

Tulevikuplaanide osas lubab Savickas jätkata võistlemist veel vähemalt mõned aastad ja karjääri lõppedes jätkab asjadega, millega ta juba võistluste kõrvalt tegeleb – kohtunikuks, treeneriks ja võistluste korraldajaks olemisega.