Tänavusest Miami Heatist sai NBA ajaloos kuues võistkond, kes on suutnud kaheksanda asetusena play-off'i esimeses ringis võita.

Nagu ka kahe päeva eest Miamis peetud neljandas mängus, suutis Bucks ka täna neljandal veerandajal maha mängida suure eduseisu. Veel kümme minutit enne lõppu juhiti 102:86, seejärel tuli Heat Kevin Love'i ja Bam Adebayo korvide toel lähemale.

Kolm minutit enne lõppu oli Bucksi seis endiselt hea, edu oli 111:103. Heati liider Jimmy Butler tegi aga vähem kui minutiga isikliku 8:0 spurdi ja viigistas. Just Butler viis mängu ka lisaajale, ta tabas 0,5 sekundit enne lõppu kukkumise pealt alley-oop'i.

Lisaajal haaras initsiatiivi juba Heat, seisul 126:128 jäi viimane rünnak siiski Bucksile. Ei Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton ja Grayson Allen tahtnud vastutust enda peale võtta ja enne kui korvi poole liikunud Allen viskele jõudis, sai aeg otsa.

Seeria neljandas mängus 56 punkti visanud Butler vedas täna Heati 42 punkti, 8 lauapalli ja 4 sööduga. Gabe Vincent lisas 23 punkti, Bam Adebayo arvele jäi 20 punkti, 10 lauapalli ja 10 söötu. Giannis Antetokounmpo viskas Bucksi kasuks küll 38 punkti ja võttis 20 lauapalli, aga tabas 23 vabaviskest vaid 10 ja tegi seitse pallikaotust. Khris Middleton viskas 33 punkti.

„Minu jaoks oli see kõige kehvem play-off,“ rääkis Antetokounmpo, keda paljud eksperdid on viimastel hooaegadel pidanud maailma parimaks korvpalluriks. „Heat mängis selleks, et meid võita ja meie mängisime mõtetes juba tiitli peale. Ausalt öeldes kiirustasime asjadest pisut ette.“

Bucks - Heati mängu tipphetked:

Heat kohtub idakonverentsi teises ringis New York Knicksiga, kes suutis samuti auti lükata kõrgema asetusega võistkonna. Knicksil oli viies asetus, neile täna kodusaalis 95:106 ja kogu seeria 1:4 kaotanud Cleveland Cavaliersil neljas asetus.

Knicksi liider Jalen Brunson tõi omadele 23 punkti, RJ Barrett lisas 21 punkti. Cavaliersi kasuks viskasid Donovan Mitchell ja Darius Garland vastavalt 28 ja 21 punkti.

Cavaliers - Knicksi mängu tipphetked:

Kõige tasavägisemas ja kõrgetasemelisemas esimese ringi seerias võitis tiitlikaitsja Golden State Warriors (läänekonverentsi 6. asetus) võõrsil Sacramento Kingsi (3. asetus) 123:116 ja läks mängudega 3:2 ette.

Suure osa teisest poolajast juhtinud Warriors ei suutnud kordagi edu turvaliseks paisutada, aga otsustavatel hetkedel tabasid meisterlikke viskeid nii Stephen Curry, Klay Thompson kui ka Andrew Wiggins. Üle kolme ja poole aasta ületas 20 punkti piiri ka kaitseässana tuntud Draymond Green.

Lõpuks jäi Curry arvele 31, Thompson viskas 25 punkti ning Green ja Wiggins jõudsid vastavalt 21 ja 20 punktini. Tsenter Kevon Looney lisas 4 punktile koguni 22 lauapalli ja 7 korvisöötu.

Kingsi liider De'Aaron Fox mängis vasaku käe - see on tema viskekäsi - nimetissõrme mõra kiuste ja ei suutnud olla nii efektiivne kui seeria eelmistes kohtumistes. Ta oli küll 24 punktiga omade resultatiivseim, aga tabas väljakult 25 viskest vaid 9. Domantas Sabonis ja Kingsi viimasel veerandajal haardeulatuses hoidnud Malik Monk lisasid 21 punkti.

Warriors - Kingsi mängu tipphetked:

Läänekonverentsi teine asetus Memphis Grizzlies võitis päeva ühepoolseimas kohtumises kodusaalis Los Angeles Lakersit 116:99 ja vähendas seeria kaotusseisu 2:3 peale.

Grizzliesi tagapaar Ja Morant - Desmond Bane viskas kahe peale 64 punkti (Bane 33, Morant 31), põhihooaja parim kaitsemängija Jaren Jackson jr. lisas 18 punkti, 10 lauapalli ja 2 blokki. Lakersi poolelt vastas Anthony Davis 31 punkti ja 19 lauapalliga, LeBron James tabas väljakult 17 viskest 5 ja piirdus 15 punktiga.

Grizzlies - Lakersi mängu tipphetked:

NBA play-off'i esimene ring

Idakonverents

Milwaukee Bucks (1. asetus) - Miami Heat (8.) 1:4
Cleveland Cavaliers (4.) - New York Knicks (5.) 1:4
Boston Celtics (2.) - Atlanta Hawks (7.) 3:2
Philadelphia 76ers (3.) - Brooklyn Nets (6.) 4:0

Läänekonverents

Denver Nuggets (1.) - Minnestota Timberwolves (8) 4:1
Phoenix Suns (4.) - LA Clippers (5.) 4:1
Memphis Grizzlies (2.) - Los Angeles Lakers (7.) 2:3
Sacramento Kings (3.) - Golden State Warriors (6.) 2:3