Varem olid WRC- ja ERC-sarjas Rally 3 arvestuses rajal vaid Ford Fiesta masinad, näiteks ühe sellisega tuli mullu juunioride maailmameistriks Robert Virves. Kuid nüüd on Fordil Rally3 arvestuses ka konkurent.

Renault läbis eelmise aasta lõpuks oma Clio Rally3-ga 5000 kilomeetrit ja esitles masinat tänavu Andorras. Selle kuu alguses osales masin Prantsusmaa meistrivõistlustel Terre des Causses' etapil, kuid Quentin Ribaud juhitud auto võistles väljaspool arvestust.

Kuid alates teisipäevast on Clio Rally3 ametlikult võistluskõlbulik ning masinat näeb juba järgmisel nädalal Prantsusmaa ja Itaalia teedel. Ralliprogrammi meeskond siiski käima ei pane, aga autod on kõigile huvilistele saadaval. 1,3-liitrise ja viiekäigulise auto hind on natuke üle 120 000 euro, millele lisandub käibemaks.

Käik võib olla oluline ka suuremas pildis. Eelnevalt panustas Renault kaherattaveolistele ralliautodele, kuid uus Clio on neljaveoline. Prantsusmaa meedia sahistas möödunud aastal, et Renault kaalub tipptasemel rallisarjaga liitumist ja kaugemas tulevikus toodaks sellise juhul teedele nende Alpine brändi all vuravad masinad. Ka uus Clio on disainitud ja ehitatud Alpine'i tehases, mistap saavad need kuulujutud taas tuld juurde.