Kaks tundi ja 33 minutit kestnud kohtumise esimese murde teenis Kanepi üheksandas geimis, kuid oma pallingul ei õnnestunud tal avasetti lukku lüüa ning 5:6 seisul pidi eestlanna päästma ka settpalli. Kiires lõppmängus suutis Burillo Escorihuelal küll esimesed kolm settpalli likvideerida, aga neljandat enam mitte ja Kanepi võitis avaseti 7:6 (5).

Kohtumise murdehetkeks võib pidada teise seti algust, mil Kanepil luhtas esmalt 1:0 eduseisul kolm murdepalli, kuid hispaanlanna ei jätnud seevastu järgmises geimis oma ainsat murdevõimalust kasutamata, minnes 2:1 juhtima. Seti lõpus loovutas Kanepi uuesti oma pallingu ning tunnistas vastase 6:2 paremust.

Otsustavas setis oli omamoodi déjà-vu, kui Kanepi päästis kolmandas geimis esmalt neli murdepalli ning seejärel loovutas hoopis vastane oma pallingu. Järgmisest kuuest geimist võitis eestlanna aga ainult ühe ning Burillo Escorihuela võttis matšivõidu.

Kohtumise statistika:

Kaia Kanepi kohtumise statistika.

Kanepi jaoks oli ühtlasi tegemist seitsmenda järjestikuse kaotusega, viimati sai ta võidurõõmu maitsta 10. jaanuaril, kui alistas Adelaide'i turniiri avaringis Storm Hunteri (WTA 191.) 6:2, 6:2.

Burillo Escorihuela läheb teises ringis vastamisi ameeriklanna Coco Gauffiga (WTA 4.).

Otseblogi: