Los Angeles Clippersiga mõõtu võtnud Phoenix Suns sillutas tee võidule kolmanda veerandajaga, mille nad võitsid 50 : 24. Kuigi neljandal neljandikul jõudis Clippers paaril korral löögiulatusse ja nad olid ühe õnnestumise kaugusel viigistamisest, siis otsustavatel hetkedel nende visked ei sopsanud. Suns võitis kohtumise 136 : 130 ja kogu seeria 4 : 1.

Õhtu suurim täht oli Devin Booker, kes viskas 47 punkti. Neist lausa 25 tulid kolmandal veerandajal, kui tagamängija sopsas 11-st viskest kümme. Viimase veerandi sajandi jooksul on ta alles kolmas mees, kes on kohamängudes ühel veerandajal toonud vähemalt veerandsada silma. 2019. aastal viskas Damian Lillard 25 ja 2001. aastal Allen Iverson 26 punkti.

Kevin Durant toetas Bookerit 31 punktiga, kaotajate parim oli Norman Powell 27-ga. Clippers ei saanud otsustavates mängudes loota Kawhi Leonardile, kes väänas seeria avamatšis põlve. Nii pääses Suns üsna hõlpsalt teise ringi, kus neid ootab ees Denver Nuggets.

Ka Nuggets kindlustas Eesti aja järgi möödunud ööl seeria 4 : 1 võidu, kui nad alistasid kodusaalis 112 : 109 Minnesota Timberwolvesi. Võitjate parim oli taaskord Nikola Jokic, kelle arvele jäi 28 punkti, 17 lauda (neist üheksa vastase korvi alt), 12 korvisöötu, kaks vaheltlõiget ja kaks blokki. Serblane polnud siiski tiimi parim skoorija, sest Jamal Murray arvele jäi 35 silma. Huntide parim oli 29 punktiga Anthony Edwards, kellel oli kohtumise viimasel sekundil võimalus viia matš lisaajale.

Seeriat 3 : 1 juhtinud Boston Celtics ei suutnud aga Atlanta Hawksiga sotte selgeks teha. Põnevuslahingus oli Boston veel viis minutit enne kohtumise lõppu juhtimas 111 : 99, kuid lõpuks võttis kohtumise üle Trae Young. Hawksi tagamängija viskas viimase kolme ja poole minutiga 14 punkti, sealjuures sopsas ta kaks sekundit enne normaalaja lõppu võiduviskeks jäänud ülikauge kolmese. 119 : 117 võidu saanud Hawksi poolel tõi Young kokku 38 punkti, Celticsi parim oli 35 silmaga Jaylen Brown.