Teisipäeval esilinastus Cinamon T1-s film „Kurvilise tee legendid“, mis toob ekraanile põneva ja emotsionaalse loo Eesti autoralli ühest kuldsemast kümnendist ehk 80ndatest, kui Nõukogude Liidu koondis koosnes peamiselt Eesti rallisõitjatest.

Omaaegse ralliässa Margus Muraka meelest on sellise filmi ilmumine vajalik. „Meist ajastu võrra nooremad saavad pildi ette, et kuidas tollel ajal võidusõit käis. Mis alustel ja kuidas oli nõukogude ajal võimalik ralliga tegelda,“ ütles Murakas. „Film väga meeldis. Professionaalselt tehtud ja ägedat võtted. Minu meelest äge.“

Filmis on paarkümmend tegelast, kes tollal ise maailma ralliradadel kihutasid või mehaanikutena kaasas käisid, kuid nende kõrval näeb kinolinal ka selle sajandi maailma tippsõitjaid.

Loomulikult oli nõukogude aeg täis absurdi. „Sealt tulid välja majandussuhted, et kuidas toona autode ehitamine käis. Pudeli viina või mööblitükkide eest vahetati endale sõiduvarustust. Rahal polnud tähendust, mis täna on hoopis teistmoodi. Kuna polnud vahendeid, siis pidid olema suhted. Lisaks nõuka retoorika välispassidega, mis tundub praegu täiesti ulme. Proovi seda praegu mõnele noorele rääkida,“ lisas Murakas.

Vaata videost, keda peab Murakas toore talendi poolest Eesti aegade parimaks rallisõitjaks.