Fjeld Andersen kuulus varem Norra nii-öelda B-koondisesse, kellega laskesuusataja peamiselt tiirutas IBU karikasarjas, kus ta sai hooaja kokkuvõttes neljanda koha. Märtsis sai Aleksander Fjeld kätt proovida Östersundi MK-etapil, kus ta 20 km individuaaldistantsil oli kümnes ja ühisstardiga sõidus kuues.

Hooaja järel teatas aga Norra laskesuusaliit, et mees on nii kehv, et ta pole enam asja isegi B-koondisesse. „Pean tunnistama, et see tuli suure šokina ja seda on raske alla neelata. Ma ei uskunud, et võin koha koondises kaotada, sest enda meelest tõestasin ennast Östersundis. Ma ei uskunud, et keegi noortest surub mind välja,“ ütles Fjeld Andersen NRK-le.

Kui igas muus maailma otsas oleks MK-etappidel esikümnesse sõitja laskesuusatamise A-koondislane ja Eestis riigi üks parimaid talisportlasi, siis Norras on konkurents hoopis teisest puust. Kolm nädalat tagasi mängiti Norra B-koondises asjad ümber, mille järel Aleksander Fjeld Andersen ja Sverre Dahlen Aspenes nägid ust. Nende asemel said koha Martin Uldal, Mats Øverby ja Johan-Olav Smørdal Botn.

Fjeld Anderseni sõnul selgitati talle asi karmilt lahti. „Olen koondises olnud neli aastat ja pole piisavalt arenenud. Sisuliselt pääseksin ma iga teise maailma riigi laskesuusatamise A-koondisesse. Meil sooviti aga B-koondises teha ruumi noortele. Kuna IBU-karikas Endre (Strømsheim) ja Vebjørn (Sørum) edestasid mind, siis mina olen joone alla jäänud vanur,“ rääkis Aleksander, kelle noorem veli Filip kuulub ka Norra koondisesse.

IBU-karikasarja hooaja kokkuvõttes Strømsheim võitis, Sørum oli kolmas ja Fjeld Andersen neljas. Ja sellest piisas, sest alt on tulemas samal tasemel, aga nooremaid mehi.

Fjeld Andersen veetis viimased nädalad mõtteid kogudes ja tuleviku üle mõeldes. Mehel on laual kaks varianti: kohaliku murdmaasuusatiimiga liitumine või sportlaskarjäärile joone alla tõmbamine. „Mul pole enam motivatsiooni laskesuusatajana jätkata, mistõttu proovin jalga ukse vahele saada murdmaasuusatamises. Ootan sealt vastust, aga kui midagi ei juhtu, siis saab minust üliõpilane. Eelmisel aastal alustasin kinnisvaravahenduse bakalaureuseõpet, nii et üks variant on mul olemas,“ lisas Aleksander.