Nelja aasta eest aprillis toimus „Ott Tänak - The Movie“ esilinastus, kus Ott Tänak ja Martin Järveoja sõitsid Toyota Yaris WRC-ga läbi Tallinna kinno Kosmos. Film kogus pea 97 000 vaatajat ja hoiab siiani Eesti kinolevis kõige edukama dokumentaalfilmi tiitlit. Nüüd on Sterotek Film valmis saanud uue rallifilmi, „Kurvilise tee legendid“, mis viib vaataja põnevale ja emotsionaalsele teekonnale 80ndatesse.

Nii palju tippsõitjaid ei ole kunagi Eestis olnud kui siis, sest N.Liidu rallikoondis peamiselt eestlastest koosneski. Rahva seas olid need mehed tuntud ja armastatud.

„Meie käest on väga palju kordi küsitud, et kas kuidagi esilinastusele ka saab, tahaks kunagiste rallilegendidega kohtuda. Otsustasime publiku soovile vastu tulla,“ ütles filmi produtsent Eero Nõgene.

Terve kino Cinamon T1-s on täna õhtul ainult „Kurvilise tee legendide“ päralt. Kell 18 algab kinoalal kohtumine 80ndate tippsõitjate ja kaardilugejatega, kellega vestleb Kalev Kruus.

Kõigil esilinastuse pileti ostnutel on võimalus legendidega koos fotoseina ääres pildistada ja neilt autogramme küsida. Teiste hulgas on kohal filmi peategelased Hardi Mets, Vallo Soots ja Ilmar Raissar. Kinoalal on väljas ka filmi peategelaste kunagised ralliautod, originaalkujul taastatud Lada VFTS-id ja T1 esimese korrusel ilutseb taastatud hooldusbuss Avia. Kell 19 algab film kõikides Cinamoni saalides.

Video sellest, kuidas Hardi Mets sõitis Ladaga otse kino fuajeesse: