Muchova alustas kohtumist kiire murdega ning kuigi Kontaveitil õnnestus seejärel omakorda ise 2:1 juhtima minna, siis järgnevad viis geimi kuulusid tšehhitarile, kes lõi avasetti 6:2 lukku. Kontaveit jäi paraku ka teises setis kohe murdega taha, kuid sedapuhku ta enam murdevõimalusi realiseerida ei suutnud ning hoopis Muchova võttis teise murde toel 6:2, 6:2 võidu.

Muchova servis tund ja 21 minutit kestnud kohtumises neli ässa ning tegi ühe topeltvea. Esimeselt servilt võitis ta 71% punktidest ning teiselt servilt 54%. Kontaveit sai kahe ässa kõrvale kirja kaks topeltviga, esimeselt servilt võitis ta 60% punktidest, kuid teiselt kõigest 32%. Muchova realiseeris üheksast murdepallist viis, Kontaveit aga viiest võimalusest vaid ühe.

Muchova kohtub teises ringis rumeenlanna Irina-Camelia Begu (WTA 36.)

Algselt pidi peaväljaku neljanda kohtumisena väljakule astuma ka Kaia Kanepi, kuid tema vastasseis Shelby Rogersiga jääb ära, kuna Ons Jabeur loobus turniirist ning tema koha tabelis täidab justnimelt ameeriklanna, kes oli algselt esimene asetuseta tennisist.

Seega saab Kanepi endale vastase kvalifikatsioonist ning eestlanna avaringi kohtumine toimub kõigi eelduste kohaselt homme. Duelli võitja läheb teises ringis vastamisi ameeriklanna Coco Gauffiga (WTA 4.).

Otseblogi:

Enne mängu:

27-aastane Anett Kontaveit, kes äsja ilmunud WTA edetabelis on langenud 87. kohale, sai vastu vana tuttava. Eestlanna võtab avaringis mõõtu endast aasta noorema Karolina Muchovaga (WTA 52.). Kontaveit kohtus tšehhitariga kahel korral 2019. aastal toimunud suure slämmi turniiridel. Prantsusmaa lahtistel kaotas ta 6 : 3, 2 : 6, 2 : 6 ja Wimbledonis 6 : 7, 3 : 6.