Mägikotka naisel olid tõsised südameprobleemid ja ta lamas koomas.

„Tema olukord on tõsine ja arstid võitlevad tema elu päästmise nimel. Ta on heades kätes ja tugev naine. See muidugi tähendab, et minu jaoks on hooaeg lõppenud, aga see ei ole praegu kõige tähtsam,“ kirjutas Kubacki toona Instagramis .

Nädala pärast andis poolakas teada, et tema naine ärkas koomast. Ta rääkis Poola kanalile Polsat antud intervjuus, et Marta tundis ärgates vaid poolt keha. Suusahüppaja lisas, et paranemine on kulgenud oodatust kiiremini ning arstid kirjeldasid toimunut kui suurt ime.

Nüüd Aprilli lõpus, kirjutati poolaka naine lõpuks haiglast välja. Marta Kubackile paigaldati südamestimulaator, mis aitab tal normaalsesse igapäevaellu naasta.

Sellega kaasnevad aga mõned piirangud. „Minu naine ei tohi autot juhtida. Kuid hiljem suuremaid piiranguid ei ole,“ rääkis Poola koondisega tänavu maailmameistriks tulnud Kubacki Polsat Newsile.

David Kubacki on individuaalselt võitnud olümpiamängudel kaks pronksmedalit ning 2019. aastal Seefeldis tuli ta normaalmäe maailmameistriks. Tänavuse hooaja lõpetas ta MK-sarja üldarvestuses neljandal kohal.