Pärast 16:13 võidetud avaveerandit haaras Rapla juhtohjad enda kätte ning eduseisu enam kordagi käest ei antud. Poolajapausile mindi külaliste 37:31 juhtimisel ning kolmanda veerandaja lõpuks oli Pärnu 45:53 kaotusseisus.

Kuus minutit enne kohtumise lõppu jõudsid võõrustajad veel nelja punkti kaugusele, kuid siis pani Rapla püsti viskekontserdi, sest mõne minuti vältel tabas Tyler Cheese kolm, Sven Kaldre kaks ja Rait-Riivo Laane ühe kaugviske. Sellega oli mäng tehtud ja Rapla võitis kohtumise 75 : 58.

Rapla edus mängis rolli ka lauavõitlus, sest nad said kätte lausa 17 ründelauda. Cheese’i tõi lõpuks 18 ja Kaldre 12 punkti, kümne punkti ja kümne lauaga sai kaksikduubli kirja Obrad Tomic. Meeskondlikult väljakult 50-st viskest vaid 19 tabanud Pärnu poolel jõudis kahekohalise punktisummani ainsana kapten Mihkel Kirves, kelle arvele jäi 15 silma ja 11 lauda.

„Meil oli selg vastu seina ja tulime võitlema. Leidsime skautingut tehes Pärnu mängust ühe pisiasja, mille põhjal tegime oma mängu ringi, ja see tõi edu. See oli kahe silma vahele jäänud. Meeskonna poolt väga tubli esitus, sest tegime asjad ära nii nagu pidime,“ rääkis peale kohtumist meeskonna kapten Laane, kelle arvele jäi üheksa punkti ja viis korvisöötu. „Meil on üht-teist vaja juurde panna. Igal juhul see viimane mäng tuleb kõva andmine. Peame ühe käigu veel juurde leidma, sest Pärnu teeb ka omad korrektuurid.“

Pärnu ja Rapla on meistriliiga kohamängudes vanad tuttavad. Eelmisel hooajal jäi Pärnu veerandfinaalis peale 3 : 1 ja tunamullu poolfinaalis 3 : 0. 2020. aastal koroonapandeemia tingimustes medaleid välja ei mängitud, aga ka 2019. aastal jäi suvepealinlased veerandfinaalis 3 :1 peale. Sel korral on Raplal võimalus teha vigade parandus, seeria otsustav kolmas mäng algab reedel kell 19 sealses Sadolini spordihoones.

Enne kohtumist:

Põhihooajal võitis Rapla 30-st mängust 18 ja Pärnu 12, kuid omavahelistes matšides jäi seis tasa. Põnevalt on kulgenud ka kohamängud, sest Rapla võitis lisaajale läinud avakohtumise 95 : 93, aga teises matšis jäid 83 : 71 peale suvepealinlased. Reedel Raplas saadud 80 : 72 võiduga läks Pärnu kolme võiduni toimuvat seeriat 2 : 1 juhtima.

Rapla peatreeneri Arnel Dedic möönis kohtumise eel, et ta pole seni hoolealuste tegutsemisega kuigi rahul. „Peame selgelt olema võimelised oma sooritust parandama nii rünnakul kui kaitses. Selles seerias pole me siiani kordagi näidanud, milleks me tegelikult võimelised oleme. Homme on meil viimane võimalus pikendada seeriat. Peame suutma ennast kokku võtta,“ lausus ta.

Pilet Pärnu spordihalli soeta Piletitaskust.

Delfi Kogupakett võimaldab lisaks korvpalliülekannete jälgimise piiramatu ligipääsu 25 portaali tasulisele sisule alates Eesti Päevalehest, Ärilehest ja Eesti Ekspressist kuni Tervis Plussi ning Pere ja Koduni.

Lisaks on tellijal võimalus vaadata tuhandeid retsepte Retseptiveebist ja osta soodushinnaga pileteid Delfi Meedia korraldatavatele sündmustele.

Delfi Kogupakett on mõeldud eraisikule, kel on võimalus ühe kuutasu eest jagada oma lugemisõigust kuni 2 sõbraga.

Tee tellimus ja naudi mängu!