See oleks üsna mõeldamatu, kui spordifännid läheksid roheliste miitingule skandeerima „maha Aivar Pohlak!“ või „Peep Pahv Eesti koondise peatreeneriks!“. Igale asjale on oma aeg ja koht. Kuid mingil põhjusel on kliimaaktivistid viimastel nädalatel leidnud, et spordisündmused on ideaalne koht enda sõnumi edastamiseks.

Kui möödunud nädala alguses segasid kliimaaktivistid snuukri MM-i, siis nädala lõpus tekitas nad kaose Saksamaal toimunud elektrivormelite sarja Vormel E etapil. Berliinis toimunud võistlusel ronisid Letzte Generationi (tõlkes: viimane põlvkond) liikmed üle piirete ning sättisid ennast just startivate masinate vahele.

Teleekspert ja endine vormel-E piloot Daniel Abt leidis, et protestijate trikk on täiesti jabur. „See oli eluohtlik mitte ainult nendele idiootidele endile, vaid ka kõigile teistele,“ oli Abt marus.

Võistlusele näidati kiirelt punaseid lippe ning turvamehed toimetasid rajale tunginud inimesed teelt. Aktivistide rühmitus soovib enda sõnul seda, et Saksamaa valitsus võtaks kasutusele kliimameetmeid. Tegu pole sugugi esimese sarnase teoga, sest möödunud hooajal tundusid Just Stop Oil grupeeringu liikmed vormel 1 Silverstone'i etapil teele. Tõsi, toona olid nad nii palju targemad, et tegid seda punaste lippude ajal.

Berliinis toimunud kahel sõidul võtsid esikohad kodumaal sõitnud Maximilian Günther (Maserati) ja Uus-Meremaa lipu all sõitev Nick Cassidy (Jaguar). Kaheksa etapi järel juhib vormel E sarja 100 punktiga sakslane Pascal Wehrlein (Porsche), kellest Cassidy on vaid nelja silma kaugusel.