„Favoriidina mängule vastu minek on sageli keeruline. Täna ma pole rahul kaitsega, eriti teisel poolajal,“ võttis Baskonia loots Joan Peñarroya kohtumise kokku. „Me saime kohe avaveerandil hästi minema, eriti kaare tagant, kus saime häid viskekohti. Aga eduseisus unustasime kaitsemängu.“

Baskonia võitis võõrsil esimese avaveerandi 32 : 18 ja meeskond läks kahe poolaja vahelisele puhkusele 55 : 41 eduseisus. Sama hooga pani meeskond edasi matši teises pooles ning lõppeks sai külalised näiliselt väga kindla 112 : 93 võidu.

„Kahe poolajal vahel rääkisime sellest, kus peaksime olema paremad, aga asjad läksid hoopis hullemaks. Muutusime kaitses pehmemaks ja rünnakutest kadus loogika. Vastased jõudsid korra löögiulatusse ja nad viskasid lõpuks teisel poolajal 52 punkti. Ma pole teise poolajaga rahul,“ lisas peatreener

20 minutit rassinud Kotsari arvele jäi kaheksa punkti (visked väljakult 3/4 ja vabaviskejoonelt 2/4), kuus lauapalli ja kolm korvisöötu. Raieste sai kuraditosina minutiga kirja kolm punkti (visked väljakult 0/2 ja vabaviskejoonelt 3/4). Kotsari minutite ajal jäi Baskonia kahega plussi, Raieste omade ajal kahega miinusesse. Võitjatel parimana tõi seitse kaugviset sopsanud Markus Howard 26 punkti, kaotajaid vedasid 20 silmaga tagamehed Mehdy Ngouama ja Lasan Kromah.

29. vooru järel on Baskonial sarnaselt Barcelonaga tabelis 24 võitu, neist ühe võidu kaugusele jääb kolmandat kohta hoidev Madridi Real. Kuna meeskonna Euroliiga hooaeg sai läbi, siis on nende edasine siht edu koduses meistrisarjas. „Kohamängude alguseni on kolm nädalat. Olukord on uus ja pole lihtne, sest mängijad on väsinud ja koormatud. Kuid me ei saa treeningutel järele anda ja peame minema paremaks,“ lisas Pennaroya.

Saapamaal jäid eestlased võiduta

Itaalias leiba teenivate eestlaste tööandjatel olid lõppenud nädalavahetusel üsna rasked vastased. Kaspar Treieri leivaisa Sassari Dinamo kaotas võõrsil 69 : 86 Bolognale. Eesti koondise ääremängija arvele jäi veerand tunniga kolm punkti ja kaks lauapalli.

Ka Mikk Jurkatamme koduklubi Treviso võttis võõrsil mõõtu Euroliiga satsiga, kui nad kaotasid 78 : 92 Milano Olimpiale, eestlane platsile ei pääsenud. Joonas Riismaa Brindisi jäi aga kodus 73 : 86 alla Trentinole, noor eestlasest tagamängija üheksa minutiga kätt valgeks ei saanud.

28 vooru järel on Sassaril Itaalia kõrgliiga tabelis 16, Brindisil 14 ja Trevisol 11 võitu, millega kaks esimest klubi liiguvad kohamängudele pääsu kursil.