23-aastane Kiptum läks konkurentidelt eest 30 km järel ja ta tegi sisse ligi kolmeminutilise vahe. Lõpuks märgiti noorele tähele ajaks 2:01.25. Maailmarekordiomanikus jäi endiselt Kiptumi rahvuskaaslane Eliud Kipchoge, kes läbis eelmisel aastal Berliinis 42,195 kilomeetrit ajaga 2:01.09.

Teisena lõpetas Londoni maratoni keenialane Geoffrey Kamworor (+2.58), kolmas oli etiooplane Tamirat Tola (+3.34). Suurbritannia legend Mo Farah sai üheksanda koha (+9.23). Somaalias sündinud Farah on lubanud, et rohkem ta maratonirajale ei tule.

Naiste võistlusel triumfeeris Hollandi esindaja Sifan Hassan, kes on seni säranud lühematel distantsidel. Poolel maal tunduski, et maraton on talle liiast - Hassan pidi kahel korral peatuma, et valutavat keha sirutada. Seejärel Hassan kosus, püüdis liidrid kinni ja läks möödagi. Ta sai debüütmaratonil kirja aja 2:18.33.

Teiseks tulnud Alemu Megertu (Etioopia) kaotas Hassanile nelja sekundiga, kolmandal kohal lõpetanud Peres Jepchirchir (Keenia) jäi alla viie sekundiga.