39-aastane Gelabale on viimastel hooaegadel leiba teeninud praegu Prantsusmaa tugevuselt teises liigas mängivas Chalonis. Tiimi kaptenit tabas insult esmaspäevasel treeningul.

„Tekkinud sümptomid olid sellised, et mind viidi kiirabiga Chaloni haiglasse. Uuringud näitasid, et mul oli insult. Õnneks jõuti sellele kiirelt jälile, sain kohe ravi ja mulle tehti intensiivravis ja neuroloogiaosakonnas täiendavad uuringud. Nüüd võin õnnelikult teatada, et olen tagasi kodus,“ rääkis Gelabale.

Korvpalluri sõnul anti talle käsk paar nädalat puhata ja sel hooajal teda enam platsil ei näe. Karjääri lõpetamisele vanameister aga ei mõtle. „Mulle anti lootust, et mu tervis läheb aina paremaks ja et saan tulevikus platsile naasta,“ lausus ta.

Gelabale mängis aastatel 2004-2006 Madridi Realis, seejärel siirdus ta kaheks hooajaks NBA-sse Seattle Supersonicsisse. Pärast Euroopasse naasmist esindas ta näiteks Cholet'd, Villeurbanne'i ASVEL-i, Moskva oblasti Himkit ja Valenciat. 2013. aasta jaanuaris liitus ta NBA tiimi Minnesota Timberwolvesiga. Pärast seda hakkas ta uuesti mängima Himkis, kuni jõudis otsaga tagasi Prantsusmaale.

Prantsusmaa koondise ridades võitis Gelabale 2013. aasta EM-il kuldmedali, lisaks on tema auhinnakapis üks EM-hõbe (2011) ja kaks pronksi (2005, 2015). 2014. aasta MM-il tuli ta koondisega kolmandaks.