Päeva esimese poole lõi kihama uus maailmarekord saeketi vahetamises. Suurepärase tulemusega sai hakkama Tšehhit esindav Jan Anděl, kes vahetas keti ajaga 8,27.

Saeketi vahetuses oli üllatuslikult alla 9 sekundi vahetajaid veelgi. Üldiselt loetakse õnnestunuks aega, mis jääb alla 12 sekundi. Seega siit saab teha järeldusi, kuivõrd tugev tase tänasel päeval võistlejate seas oli.

Võimsa tulemusega langetamises said hakkama soomlane Vesa Kurki ning noor Norra koondise liige Sivert Lindstad, kogudes alalt maksimaalse võimaliku punktisumma ning korrates sellega ka maailma rekordit. Kuna langetamises on lisaks täpsusele oluline ka aeg, siis päris uut rekordit siiski ei õnnestunud püstitada.

Tänasega on kõikidel võistlejatel neli ala tehtud ja jõujooned hakkavad välja joonistuma.

Naistest on liidrikohal austerlanna Barbara Rinnhofer. Langetamises hea tulemuse teinud eestlanna Karina Riive on tõusnud nelja ala järel teiseks. Kolmandat kohta hoiab Norrat esindav Anne-Helene Sommerstad.

Juunioride klassis on meie rõõmuks esikohta hoidmas eestlane Peeter Mitt, kuid teisel kohal olev sakslane Ricardo Michalik on kogunud täpselt sama punktisumma. Kolmandal kohal on jaapanlane Ryosuke Takayama.

Kui eile veel oli edetabeli esiots sini-must-valge poolt vallutatud, siis tänasega on kaardid juba ümber mängitud. Eestlased on sellest hoolimata teinud väga tugeva ja stabiilse esituse ning esikümnesse on pääsenud Jarro Mihkelson ja Helvis Koort. Jarro on nelja ala järel kolmandal kohal. Põhiklassis hoiab liidripositsiooni norralane Ole Harald Kveseth, teisel kohal on austerlane Mathias Morgenstern.

Juba homme, 22. aprillil, kroonitakse Tartus järgmised maailmameistrid.

Tule saa sellest osa! Vaatemängulised finaalid rulluvad pealtvaatajate ees lahti kl 9-11 Maamessi platsil ning Eesti Maaülikooli linnakus kl 12.30-15.00