Steļmahsi vastu on esitatud ajakirjanduses tõsised süüdistused. Väidetakse, et treener on kasutanud naisõpilaste vastu emotsionaalset vägivalda, tarvitanud töö ajal alkoholi ja võrgutanud alles 14-aastase tüdruku.

Läti tippklubi Riia VEF on pöördunud Läti Spordiliitude Nõukogu poole palvega peatada uurimise ajaks Steļmahsi treeneritunnistus.

Läti korvpalliliit (LBS) pöördus süüdistuste avalikustamise järel politsei poole palvega, et ametivõimud kontrolliks ajakirjanduses esitatud kahtlustusi.

Korvpalliliidu peasekretär Kaspars Tsipruss ütles portaalile Sportacentrs.com, et alaliidu juhatuse erakorralisel koosolekul võeti vastu otsus keelata treener Steļmahsil võistlustel osalemine. See keeld kehtib nii Läti noorte korvpalliliiga, naiste meistriliiga kui ka teiste turniiride kohta, mida korraldab Läti alaliit.

Riia VEFi president Gatis Jahovitš rääkis Läti meediale: „Saime viimase nädala jooksul väga häirivat infot nii korvpallitreeneri Andras Steļmahsi töö kohta laste ja noortega kui ka tema võimalike kriminaalsete tegude suhtes toona 14-aastase õpilasega. Usume, et sellistel tegudel ei ole aegumistähtaega ja me ei tohiks selle suhtes olla sallivad. Kui vaatame kõrvalt ega võta midagi ette, muutume kuritöö kaasosalisteks.“

Jutt käib kümne aasta tagustest sündmustest, kus ohver oli 14-aastane ja treener toona 28-aastane.

Steļmahs on uurimise ajaks eemaldatud töölt nii Jurmala spordikoolis kui korvpalliklubis Riia TTT.

Treener ise eitab kõiki tema suhtes esitatud süüdistusi. „Ühesõnaga, minu kohta avalikus ruumis avaldatud info on vale. Ametliku kommentaari annan hiljem,“ seisis Steļmahsi avalduses.

Jaga
Kommentaarid