Ralli esimesel katsel Sebastien Ogier'le (Toyota) 2,6 sekundiga kaotanud belglane tõusis liidriks järgmisel kiiruskatsel. Nii Ogier' kui teisel Toyota sõitjal Kalle Rovanperäl purunes rehv.

SS4 järel edestab Neuville Elfyn Evansit (Toyota) 16,1 sekundiga. Ott Tänak (M-Sport) on liidrist 22,2 sekundi kaugusel. Teine Hyundai sõitja Esapekka Lappi on neljas (+34,9).

„Vara on õnnelik olla, pikk ralli ootab veel ees. Lisaks on küsimus, mida ilm hakkab tegema. Otsustasime hommikul minna ründama ja võtta erinevalt konkurentidest kahe varurehvi asemel kaasa ühe,“ rääkis Hyundai pealik Cyril Abiteboul lõunapausil.

„See mängis meile kasuks, õnneks ei purunenud ka meil ükski rehv. Vaatame, mis edasi juhtub. Lühikese ajaga võib kõik muutuda. Oleme esimesel kohal ja püüame selle targasti ära kasutada,“ jätkas Abiteboul.

Prantslase sõnul on Hyundai ja Toyota jõuvahekorrad asfaltil ühtsustamas. „Oleme tugevad ja Toyotaga täiesti konkurentsis. Toyota oli Monte Carlo asfaltil meist kõvasti kiirem, nüüd oleme neile hoopis lähemal,“ märkis ta.

Reedeseks kiiruskatsete kordusläbimiseks võtsid kõik WRC sõitjad kaasa kuus rehvi. Seejuures kõik peale Toyota meeste Ogier', Evansi ja Rovanperä võtsid kaasa ka kaks vihmarehvi.

Pirelli teatel on kohaliku aja järgi kella 17-st Horvaatias vihma oodata.