Ott Tänak hoiab SS4 järel kolmandat kohta. Tänak kaotab liidrile Thierry Neuville'ile (Hyundai) 22,2 sekundiga. Eestlase ees on veel 6,1 sekundiga Elfyn Evans (Toyota). 12,7 sekundit on Tänakust maas Esapekka Lappi (Hyundai).

Ralli avakatsel suretas Tänak korra mootori välja. Katse lõpus avaldas ta, et Ford Puma Rally1 masinat kimbutavad tehnilised probleemid. „Kaotasin boost'i ja jäin seisma. Pärast seda oli mitmete asjadega probleeme, ülesõidul oli meil roolimisega häda,“ rääkis Tänak avakatse järel.

„Üldjoontes peame rahule jääma. Avakatsel kaotasime väljasuretamisega ehk 5–7 sekundit. Ilma selleta oleksime võib-olla juba teisel kohal. Kaks viimast katset olid väga korralikud. On selge, et peame seadistuse kallal veidi muudatusi tegema,“ võttis Millener hommiku kokku.

„Hea on see, et kiirus on olemas ja oleme heal positsioonil. Konkurentidel oli probleeme, mis on ka eelise andnud,“ viitas Millener Toyota sõitjate Sebastien Ogier’ ja Kalle Rovanperä purunenud rehvidele. „Nagu olen ka varem öelnud, see on üks keerulisemaid rallisid MM-kalendris. Töötame seadistuste kallal pidevalt, aga iga ralli on erinev ehk peame ikkagi iga kord uue olukorraga kohanema.“

„Roolimise osas ei teagi täpselt, milles probleem on. Peame tegema muudatusi ja analüüsime pärast,“ lisas Millener.

Mis on eesmärk reede pärastlõunasteks katseteks? „Peame edasi suruma,“ muigas ta.

Horvaatia ralli reedene võistluspäev jätkub kell 15.45 algava viienda kiiruskatsega (Mali Lipovec - Grdanjci 2; 19,20 km).