Esmalt kerkis poodiumile 24-aastane Ritvars Suharevs, kes krooniti võistlusklassis -73 kg Euroopa meistriks. Kui kogusummas teenis Suharevs kuldmedali, siis lisaks teenis ta rebimises väikese hõbemedali. Suharevsile tõi kuldmedali koondsumma 336 kg.

Varasemalt võistles Suharevs raskemate meeste konkurentsis. 2019. aasta Batumi ja 2021. aasta Moskva Euroopa meistrivõistlustel teenis ta kuni 81 kg kaaluvate meeste konkurentsis pronksmedali.

Koondsummas tõusis lätlastest poodiumile ka Daniela Ivanova, kes teenis naiste kuni 76 kg konkurentsis pronksmedali. Lisaks võitis ta tõukamises väikese hõbemedali.

Naiste kuni 76 kg kaalukategooriat valitses prantslanna Marie Fegue, kes oli parim nii rebimises kui ka tõukamises. Kuldmedali võitis ta kogusummaga 253 kg. Hõbeda teenis armeenlanna Tatev Hakobyan 226 kg ja pronksi Ivanova 222 kg.

Meeste kuni 89 kg jõuproovil võitis lätlane Armands Mežinskis tõukamises pronksmedali tulemusega 198 kg. Kahe tõsteviisi kogusummas teenis kuldmedali bulgaarlane Karlos Naser, kes püstitas 395 kg maailmarekordi.

Koondarvestuses teenis Mežinskis 352 kg kuuenda koha. Pronksmedal jäi 12 kg kaugusele. Pronksi teenis Moldova sportlane Marin Robu 364 kg. Antud kaalukategoorias teenis lätlane Arturs Vasilonoks 351 kg seitsmenda koha.

Eestlastest võistles antud kaalukategoorias Leho Pent, kes rebis 140 kg ja tõukas 177 kg. Koondsumma 322 kg andis talle kümnenda koha. Seejuures püstitas Pent tõukamises Eesti rekordi.

Seni on EM-i kõige edukamaks riigiks olnud Rumeenia, kes on võitnud kolm kuldset, ühe hõbedase ja ühe pronksise autasu. Kui lisada ka väikesed medalid, siis on jätkuvalt kõige edukamaks Rumeenia. Nii on neil koos üheksa kuldset, kolm hõbedast ja kaks pronksist medalit.

Eesti parim tõstja Mart Seim tuleb EM-il tõstepõrandale pühapäeval, kui on kavas meeste üliraskekaalu (+109 kg) jõuproov.