1. - 28. mail toimub FitSphere äpis suur sammu väljakutse „Kevadsammud“, kus osa saavad võtta kõik alates viiendast kuni kaheteistkümnenda klassini. Väljakutsega liitumiseks tuleb õpetajal või klassivanemal registreerida klass FitSphere veebilehel, kust saab väljakutse ja liikumise olulise kohta lähemalt lugeda.

Väljakutse lõpus selgub kõige aktiivsem põhikooli ja gümnaasiumi klass. Lisaks loositakse kõikide tublide eesmärgi täitjatel vahel välja ka vaheauhindasid. Väljakutse lõpus premeeritakse eriauhindadega parimat tüdrukut ning poissi, kellest saavad väljakutse lõpus kuldsed sammujad ehk kõige enam samme kogunud koolinoored.

Teadusuuringute andmeil liigub iga päev vabal ajal õues ainult 7–11% 10–17-aastastest Eesti lastest ja noortest. Samal ajal on ülemäärase kehakaaluga 30% algklasside õpilastest. Väljakutse patroon ja endine kulturismi legend Ott Kiivikas: „Elu on läinud mugavaks ning tühipaljast loosungist laste liikuma motiveerimiseks ei piisa. Vaja on reaalseid tegevusi ning käega katsutavaid motivaatoreid.“ Selleks, et väljakutsest saaksid osa võtta kõik lapsed ja koolid, siis on väljakutse kõigile osapooltele täiesti tasuta.

Ühest õigest sammu väljakutsest ei puudu ka auhinnad. Motiveerivad auhinnad panevad sel korral välja vahvad partnerid nagu Mesikäpp, Loodusvägi, T1 Tallinn ja Peetri Pizza. Toetajad teevad auhinnavõitjatel suu magusaks, täidavad kõhud ning tublimatele pannakse välja ägeda disainiga discgolfi kettaid, street racketeid, kui ka peagi algavaks rannahooajaks rannarätikuid.

„Oleme võtnud endale eesmärgiks motiveerida liikuma vähemalt 15 000 koolinoort, kellega üheskoos jalutada vahemaa, mis võrdeline kuule ja tagasi käiguga. See tähendab seda, et iga laps, kes võtab väljakutsest osa võiks jalutada minimaalselt 2500 sammu päeva,“ sõnas FitSphere’i tegevjuht Karl Vihul.